marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plaja de la Olt se inaugurează vineri

Unul dintre cele mai aşteptate obiective investiţionale ale Slatinei se inaugurează vineri. Este vorba de Club Nautic Slatina.

Anunţul a fost făcut de primarul Minel Prina:
Am fost să verific pregătirile pentru deschiderea de vineri a celor două piscine şi a Plajei Olt. Aşa cum se vede: nisipul e pregătit, piscinele sunt pavate, umbreluţele instalate. Vineri, 27 iunie, începând cu ora 13.00, vă aştept pe toţi la plajă. Invit toţi slătinenii să vină la Plaja Olt pentru a face baie sau plajă.

Au ajuns si au fost instalate toate cele 50 de umbreluţe, urmează montarea duşurilor şi finisajele la cele două piscine.
Tariful de intrare se situeaza sub cele din mediul privat, fiind de 15 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii.
Vineri, în ziua inaugurării accesul va fi liber de la ora 10.00 până la 20.00. În acea zi, toţi care vor veni la plaja de la Olt vor avea parte de o serie întreceri în bazinul de înot, concursuri de construit castele de nisip, competiţii de table, skandenberg, flotări, curse în piscină între părinţi care vor căra copii în spate, dar şi un concurs de băut bere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziua se va încheia cu un concurs de karaoke, toate competiţiile de pe timpul zilei fiind premiate seara, pe o scenă special amenajată în zona de agrement. Ziua se va încheia, în jurul orei 22.00,  cu un foc de artificii şi lansarea a 300 de lampioane. Atmosfera va fi întreţinută de un DJ.
Muncitorii lucrează de zor şi la elementele care vor constitui Clubul Nautic şi de Agrement.
Premiile oferite de municipalitate la concursurile sunt: biciclete, skate-uri, cartoane de bere, abonamente la piscină şi la Bazinul de Înot.

Referitor la dotarea plajei edilul consideră că punctul forte este piscina mare:
Avem o piscină de 26 de metri lungime pe 13 metri, cu filtrare, cu tratare.

Costurile întregului proiectul se ridică la 34.264.953 lei, cofinanţarea eligibilă a Primăriei Slatina fiind de 9.383.03 lei. Termenul de finalizare este februarie 2015, însă Minel Prina speră ca firma constructoare să termine mai devreme.
Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului “Amenajare club nautic şi de agrement Plaja Olt“ prin Programul Operaţional Regional.

Edilul speră ca din luna iunie să vina şi hidrobicicletele. În plus, reprezentanţii primăriei se gândesc să pună la dispoziţie celor avizi de distracţie o linie specială de autobuz care să ducă direct la plajă. Parcarea poate primi circa 150 de autoturisme
Pentru a exista un club nautic în toată regula se lucrează la magazia de depozitare a echipamentelor de kaiac-canoe.
La inaugurarea din timpul zilei edilul nu va participa, fiind la Bucureşti la comisia interministerială care va stabili soarta Sălii de sport, dar va fi prezent seara la petrecerea în aer liber.

Politica