vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dinamyk n-a avut rival pe măsură la categoria 2003

Talentul oltenesc la fotbal nu a dezamăgit în cadrul unei reuniuni juvenile de mare amploare, desfăşurate la Bucureşti, la care au luat parte un număr generos de echipe din întreaga ţară. Din zona Băniei, au fost înscrise în competiţie patru grupe de copii, una de la FC Universitatea şi trei de la Dinamyk. Întrecerea s-a derulat pe cinci categorii de vârstă, respectiv 2003, 2004, 2005, 2006 şi 2007, pe un teren cu dimensiuni reduse, în care echipele au aliniat o formulă de start compusă din şase jucători de câmp şi portarul.
Dinamyk Craiova s-a prezentat în capitală cu grupele de 2003, 2004 şi 2005, dintre care formaţia cea mai în vârstă a reuşit să se impună în faţa tuturor adversarilor, trupa de 2004 pierzând finala în faţa echipei din Voluntari, totuşi încheiând turneul cu un loc mai mult decât notabil, iar copiii născuţi după 2005 s-au oprit în faza grupelor.

Revenind la echipa campioană, elevii lui Filip Popescu au avut un parcurs impecabil: victorii pe linie dreaptă până în ultimul act şi o izbândă la pas pentru adjudecarea trofeului.
 Craiovenii au întâlnit în finală formaţia gazdă a competiţiei, Academia Sport Team Bucureşti, care, în pofida posturii deţinute, nu a schiţat momente de superioritate în faţa oltenilor. Robert Popescu cu o dublă, Pădureţu Radu şi Pârvu Andrei au semnat victoria decisivă pentru Dinamyk care a adus la Craiova unul dintre trofeele puse în joc în capitală. Tabela a înregistrat şi o reuşită de partea bucureştenilor, insuficientă însă pentru a mai schimba ceva în soarta partidei. Omul cu golurile de la formaţia din Bănie, Robert Popescu, a primit şi titlul de golgheter al competiţiei la categoria 2003, amplificând astfel succesul pentru trupa antrenată de Filip Popescu.  

A  fost o competiţie bună, cu valoare ridicată, mai ales la grupele de 2003 şi 2004. Am câştigat şi anul trecut cu copiii de 2003 şi ne doream să realizăm acest lucu şi la această ediţie. În cele din urmă, se pare că valoarea copiilor ne-a recomandat în finală şi acolo băieţii mei au ştiut cum să încheie conturile în favoarea lor. Pot spune că sunt foarte mulţumit de prestaţia elevilor mei, au avut evoluţii bune şi constante de-a lungul întregii competiţii, şi asta nu poate decât să ne bucure şi să confirme faptul că nu pedalăm în gol, iar munca de la antrenamente se vede. La sfârşitul săptămânii vom participa la un nou turneu, la Corabia, unde sperăm să fim din nou în lumina reflectoarelor.
A declarat Filip Popescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juniorii alb-albaştrii de la FC Universitatea nu au dobândit succesul pe care şi-l doreau la începutul turneului, fiind vorba despre grupa de 2004 a clubului din Bănie, una dintre cele mai promiţătoare formaţii de juniori din această zonă. Elevii lui Mircea Popa au pornit cu dreptul în faza grupelor, unde au continuat în aceeaşi manieră obţinând patru victorii din patru, toate la diferenţe de scor importante, însă în runda imediat următoare „puii de leu” au dat piept cu o nucă tare, Atletico Roşiori.
Meciul din sferturi s-a încheiat cu victoria teleormănenilor, scor 3-2, dar craiovenii de la Universitatea au fost „răzbunaţi” în semifinale de concitadinii de la Dinamyk, care au zdrobit în drumul spre finală echipa din Roşiori cu 6-0.

Am dominat grupa în totalitate, am câştigat la diferenţe foarte mari de scor. În sferturi însă am întâlnit o echipă care a practicat mai mult un antijoc, distrugând orice încercare de-a noastră de a construi şi aşteptând jocul pe contraatac. Terenul mic de dimensiuni ne-a dezavantajat puţin, eu cred că dacă jucam pe un teren regulamentar pentru vârsta lor, nu aveau nicio şansă. În fine, ceea ce contează este că elevii mei au lăsat o impresie bună prin joc, toată lumea i-a lăudat, şi este bine că ei cresc de la joc la joc.
A declarat Mircea Popa, antrenorul grupei de 2004 de la FC Universitatea Craiova

–––––-

REZULTATE DINAMYK CRAIOVA 2003

Grupe,
CS Dinamyk Craiova – CS Râmnicul Sărat    5-1
CS Dinamyk Craiova – Joga Bonito    7-0
CS Dinamyk Craiova – AFC Comprest Gim    6-0

Sferturi,
CS Dinamyk Craiova – Concordia Chiajna 4-0

Semifinala,
CS Dinamyk Craiova – Comprest Gim 5-1

Finala,
CS Dinamyk Craiova – Academia Sport Team    4-1,

REZULTATE DINAMYK CRAIOVA 2004

Grupe,
CS Dinamyk Craiova – Concordia Chiajna    7-2
CS Dinamyk Craiova – Initial    6-0
CS Dinamyk Craiova – FC Atletico Roşiori    0-0
CS Dinamyk Craiova – Progresul Găeşti    5-0

Sferturi,
CS Dinamyk Craiova – Mircea Eliade 8-1

Semifinală,
CS Dinamyk Craiova – Atletico Roşiori    6-0

Finală,
CS Dinamyk Craiova – FC Voluntari    0-5

REZULTATE
DINAMYK CRAIOVA 2005
 
Grupe,
CS Dinamyk Craiova – FC Juniorul    0-8
CS Dinamyk Craiova – CS Sport Team    5-5
Progresul Găeşti – CS Dinamyk Craiova    11-5
CS Dinamyk Craiova – ARD Snagov    6-3

REZULTATE FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 2004

Grupe,
FC „U” Craiova – LPS Eliade    9-1
FC „U” Craiova – FC Danilescu    7-2
FC „U” Craiova – Academia Sport Team    5-2
FC „U” Craiova – Viitorul Giurgiu    15-2

Sferturi de finală,
FC „U” Craiova – FC Atletico Roşiori    2-3

Politica