joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Vâlcea cumpără noi acţiuni la USG

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va achiziţiona noi acţiuni la Uzinele Sodice Govora. În acest sens, a aprobat mandatarea CA al CET Govora să achiziţioneze un număr de 6,8 milioane de acţiuni, în valoare de 1,7 milioane lei.
Şi asta, în contextul în care se anunţă o majorare a capitalului social al USG Govora, de către concernul polonez, cu suma de 30 de milioane lei, echivalentul a 120 de milioane de acţiuni, potrivit AGERPRES.

Cea mai sigură modalitate de participare a SC CET Govora la majorarea capitalului social al Uzinei Sodice Govora a fost plata efectivă a sumei 1,7 milioane pentru achiziţionarea unui număr suficient de acţiuni care să asigure menţinerea cotei de peste 5% din capitalul social al companiei. Trebuie spus că diminuarea pachetului de acţiuni deţinut la USG sub pragul de 5% ar permite acţionarului majoritar, Janikosoda, să oblige CET-ul să îi vândă toate acţiunile sale în schimbul unui preţ fixat de Janikosoda. O transformare a SC USG într-o societate de tip închis va face aproape imposibil orice fel de control asupra activităţii acesteia, deoarece nu va mai exista o autoritate care să-i monitorizeze comportamentul.
A precizat luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea

Politica