joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii pot primi paşapoartele acasă

Prefectura Vâlcea anunţă cetăţenii judeţului că, începând de ieri, pot primi paşapoartele la domiciliu.

Începând din data de 23 iunie 2014, livrarea paşaportului prin serviciul de curierat rapid la adresa de domiciliu sau de reşedinţă este o opţiune ce poate fi aleasă în momentul depunerii cererii de eliberare a paşaportului. Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinţi în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani sau unei persoane împuternicite prin procură specială autentificată. În ziua în care curierul va prelua paşaportul emis de la Direcţia Generală de Paşapoarte, destinatarul primeşte automat un sms în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul şi numărul de document de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul.
Prefectura Vâlcea

Mai mult, destinatarul poate verifica pe internet stadiul livrării paşaportului, utilizând numărul de document primit prin sms.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea prin sms a notificării de livrare destinatarul nu este găsit la adresă, iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vâlcea. Destinatarul va putea prelua personal plicul conţinând paşaportul, oricând, de la sediul serviciului public comunitar mai sus amintit.
Prefectura Vâlcea

Politica