joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Struţul» s-a impus la Tallin

Întrecerile pe echipe din cadrul Ligii I a Campionatului European s-au finalizat în weekend iar sportivii de la CSM Craiova, care au făcut parte din formaţia tricoloră au încheiat competiţia cu bune şi cu rele. Singurul care a reuşit să ocupe un loc pe podium a fost triplusaltistul Marian Oprea, care şi-a depăşit toţi adversarii cu o săritură de 16, 68 metri, urcând în fruntea clasamentului.
“Struţul” a obţinut astfel un punctaj maxim de care echipa României nu a putut profita însă deoarece punctajul total al tricolorilor a fost sub cel al Finlandei, ultima echipă care a obţinut calificarea în Superliga Europei.

România a terminat concursul cu 281,5 puncte, performanţă la care sportivii din Bănie au contribuit cu 29 puncte. Performerii au fost Cosmin Sorescu (locul 9 – aruncarea ciocanului), Ileana Sorescu (locul 7 – aruncarea discului), Ştefana Andrei (locul 10 – 3000 m), Teofilescu Alexandru (locul 9 cu ştafeta României la 4×100 m) şi Marian Oprea (locul 1 – triplusalt). Obiectivul echipei tricolore de a ajunge anul viitor în competiţia „greilor” a fost ratat, rămânând să forţeze promovarea la următoarea ediţie.

Sportivii noştri au avut o prestaţie mulţumitoare la Tallin, ţinând cont de nivelul concursului. Marian Oprea şi-a respectat blazonul, şi-a câştigat întrecerea, aducând un punctaj maxim pentru tricolori. Soţii Sorescu, Ştefana şi Teofilescu au adus de asemenea puncte importante în contul României, dar din păcate nu a reuşit nici în acest an să treacă pragul pentru a promova în superligă. A fost o diferenţă mică faţă de echipa tricoloră şi cea a Finlandei, care s-a clasat pe locul trei. Se mai amână cu încă un an revenirea în superligă şi personal îmi doresc ca la anul, în beneficiul atletismului românesc, echipa noastră să îşi atingă obiectivul.
A declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica