joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La Broşteni – Mehedinţi se lucrează la 2 proiecte majore pentru oameni

În comuna Broşteni, judeţul Mehedinţi, au început lucrările de  alimentare cu apă în 3 sate, proiect care prevede peste 11 km de reţele de apă stradale. Un alt proiect extrem de important este decolmatarea pârâului Peşteana, pârâu care a făcut ravagii în timpul recentelor inundaţii. Primarul comunei Broşteni, Alexandru Borugă ne-a declarat că vicepremierul Liviu Dragnea s-a ţinut de promisiune pentru că, la interval de o lună de zile de la vizita efectuată în zonă,  au apărut deja utilajele care vor decolmata pârâul pe o lungime de circa 2,8 km, aşa zisa zonă de risc sau zona inundabilă.

Edilul-şef din comuna Broşteni judeţul Mehedinţi, PSD-istul Alexandru Borugă, este extrem de bucuros în aceste zile pentru că a început să se lucreze din plin la două proiecte majore pentru comunitate.
Este vorba de alimentarea cu apă a trei sate, Broşteni, Luncşoara şi Meriş, dar şi începerea lucrărilor de decolmatare a pârâului Peşteana care pe timpul recentelor inundaţii a ieşit din matcă şi a produs pagube însemnate.
La vremea respectivă primarul Broşteniului şi localnicii au primit vizita vicepremierului Liviu Dragnea care după ce a văzut cum stau lucrurile a promis ajutor în acest sens.

Suntem extrem de bucuroşi că după circa o lună de zile de la vizita domnului vicepremier Dragnea au apărut utilajele pentru decolmatarea pârâului Peşteana. Se vor efectua lucrări pe o lungime de circa 2,8 kilometri considerată zona inundabilă. De acum înainte nu vom mai avea terenuri şi gospodării inundate. Este extrem de important să se constate că tot ce s-a promis se face.
Ne-a declarat primarul Broşteniului, Alexandru Borugă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apă la robinete în 3 sate

Un alt proiect la care se lucrează de zor în Broşteni este alimentarea cu apă a satelor Broşteni, Luncşoara şi Meriş. Proiectul accesat de primărie are o valoare de circa 28 de miliarde de lei vechi. Primarul Alexandru Borugă ne-a declarat că doreşte ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie la sfârşitul lunii septembrie.
În plus edilul-şef a ţinut să precizeze că preţul pe metru cub de apă consumat nu va fi ,,pentru profit” ci va fi unul care doar să amortizeze cheltuielile.

Nu ne gândim la profit când vom stabili preţul pe metru cub de apă consumat de populaţie ci ne gândim doar la acoperirea cheltuielilor de întreţinere a instalaţiilor.  Lucrarea în toate cele 3 sate cuprinde 11 kilometri de reţele stradale. Aceste reţele de apă vor deservi peste 1000 de gospodării şi un număr de peste 2000 de oameni. Era necesară alimentarea cu apă deoarece aici la noi avem o zonă inundabilă şi apa de la fântâni conţine nitriţi. În noile condiţii oamenii vor bea o apă sigură  de la robinetele din gospodării,  îşi  vor putea face băi, vor putea iriga legumele sau pomii fructiferi  din ogradă, deci se vor schimba lucrurile în bine. Finalizarea lucrărilor vrem să aibă loc în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie.
Ne-a mai spus primarul din Broşteni, social-democratul Alexandru Borugă

Politica