joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eliberarea cărţilor de identitate, suspendată

Reprezentanţii Serviciului de Evidenţă din cadrul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă Locală a Populaţiei (DPCLEP) Târgu-Jiu au suspendat emiterea actelor de identitate la nivelul municipiului şi a localităţilor arondate până la data de 29 iunie, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Evulescu. Astfel, în perioada 23-39 iunie, la nivelul serviciului se vor desfăşura doar activităţi de primire a cererilor şi documentelor necesare eliberării actelor de identitate ori pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă şi preluarea imaginilor solicitanţilor.
Suspendarea eliberăririi actelor de identitate este cauzată de trecerea, la nivel naţional, din data de 30 iunie, la utilizarea exclusivă a unei noi aplicaţii de actualizare a Registrului National de Evidenţă a Persoanelor.

Cetăţenii nu vor fi foarte afectaţi de luarea acestei decizii pentru că noi, oricum, ne grăbeam şi ne grăbim în continuare să îi ajutăm să punem actele în ordine, ca să le eliberăm actele de identitate cât mai rapid. Depindem, evident, de Bucureşti, însă termenul, conform legii, pentru eliberarea cărţilor de identitate confecţionate la Bucureşti, este de 30 de zile. Acum e adevărat că este posibil să mai întârziem câteva zile, maxim o săptămână, la ceea ce aveam până acum, însă cu siguranţă vom respecta termenii legii, adică sub 30 de zile va dura eliberarea actelor.
A spus Ramona Evulescu

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj a anunţat încă de săptămâna trecută că în perioada 23.06-27.06 nu se pot soluţiona cereri de eliberare a actelor de identitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să obţină un act de identitate, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj informează că în săptămâna 23.06 – 27.06.2014 la Serviciile publice comunitare locale de Evidenţă a Persoanelor nu se pot soluţiona cereri de eliberare a actelor de identitate, restricţia fiind impusă pentru asigurarea condiţiilor tehnice necesare realizării trecerii la utilizarea unui nou Sistem naţional integrat de introducere şi actualizare a informaţiilor legate de evidenţa persoanelor. Soluţionarea cererilor primite în această perioadă se va putea face numai după data de 30.06.2014 cu excepţia cererilor depuse pentru înscrierea menţiunii de stabilire a reşedinţei şi a celor depuse de persoanele aflate în situaţii cu totul deosebite care nu deţin acte de identitate valabile. Persoanele care au depus deja cereri până în data de 20.06.2014, nu vor fi afectate de această situaţie ci dimpotrivă vor fi avantajate pentru că Serviciile publice comunitare locale de Evidenţă a Persoanelor trebuie să asigure soluţionarea tuturor cererilor primite până la această dată, urmând ca actele de identitate să fie eliberate după data de 23.06.2014, fără niciun fel de restricţie.
Se arată într-un comunicat remis presei.

Politica