marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dragotescu: «Am dat startul unui proiect frumos»

Revenit în această primăvară la echipa pentru care a mai evoluat în alte două rânduri, Dan Dragotescu a oferit un interviu pe pagina oficială de facebook a CS Minerul Mehedinţi. În „barajul” de la Slatina, mijlocaşul a marcat golurile care au readus clubul de la Valea Copcii în Liga a III-a, după 4 ani petrecuţi la “judeţ”.  În această vară, echipa va fi preluată de Primăria Severin şi va ataca o nouă promovare. Născut pe 27.01.1986, severineanul Dragotescu şi-a început junioratul la FC Drobeta, după care a plecat la GP Craiova şi a evoluat la seniori pentru Minerul Mehedinţi, CFR Craiova, Chimia Craiova, Minerul Mehedinţi, Chindia Târgovişte, Minerul Motru, Dunărea Pristol, CFR Timişoara,  AS Drobeta 2013 şi, din nou,  Minerul Mehedinţi.

Te-ai reîntors la echipă în această primăvară? Cum ai ajuns la Minerul?
Dragotescu: În tur am jucat pentru nou-înfiinţata AS Drobeta 2013, dar acolo nu era seriozitate şi nici profesionalismul de care eu dau dovadă. Am făcut o pauză forţată, din cauza  faptului că am fost plecat o scurtă perioadă să lucrez în Anglia, dar când am revenit în primăvară n-am putut sta departe de acest minunat fenomen, fotbalul, care face parte din viaţa mea. Am vorbit cu antrenorul Cristian Boboescu să  vin la echipă să mă pregătesc, iar acesta mi-a propus să rămân  pentru a pune umărul la proiectul lor. Le mulţumesc că au avut încrede în mine. Trebuie să recunosc ca am ales şi cu inima acest club, dar a contat şi faptul că echipa îşi dorea promovarea. A fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Este a treia oară când joc pentru Minerul.

Aşa cum ai amintit, ai mai jucat pentru Minerul în perioada în care clubul activa în Liga a III-a. Ce poţi spune despre  acea perioadă?
Au fost momente de neuitat, lângă un colectiv minunat, majoritatea jucătorilor fiind severineni,  precum actualul antrenor Cristian Boboescu, dar şi Gabriel Petrovici, Mihai Schintee, Mădălin Mihăescu, Cosmin Adam şi Florin Drăcea, care joacă şi acum aici. Nu pot să-i uit pe foştii prim -divizionari Cristian Hardău, Florin Bar sau  Bobi Verdeş. A fost o perioadă în care am învăţat foarte multe lucruri bune, mai ales de la tehnicieni experimentaţi precum Vali Tiţa, Cornel Mihart, dar mai ales Flavius Stoican, care acum a ajuns la Dinamo. Unul dintre meciurile memorabile, pe care mi-l amintesc în acest moment, e cel din şaisprezecimile Cupei României, din sezonul 2009-2010. Am întâlnit echipa de Liga I, de la acea vreme, FC Internaţional Curtea de Argeş, iar după cele 90 de minute scorul a fost 1-1. Egalitatea a persistat şi după cele două reprize de prelungiri, însă prim-divizionara s-a calificat la loviturile de departajare. Un meci extraordinar făcut de noi, în care am fost lipsiţi de şansă la loteria penalty-urilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îţi mai aminteşti primul gol marcat pentru Minerul?
Îl voi ţine minte mereu! Am marcat într-un meci disputat pe Municipalul severinean, împotriva celor de la Dunărea Calafat. Am punctat chiar din pasa lui Cristian Boboescu. Îmi doream foarte mult să înscriu, deoarece în meciurile anterioare lovisem bara în mai multe rânduri.

Te-ai alăturat colegilor la antrenamente pe parcursul returului. Cu ce te-a motivat cel mai mult tehnicianul  Cristian Boboescu?
Cristi are o foarte mare dorinţă de afirmare, este la începutul carierei de tehnician, iar promovarea în Liga a III-a e un pas înainte, foarte mare în ceea ce-l priveşte. Prin această ambiţie a lui am fost determinat şi i-am acceptat propunerea de a mă alătura grupului fără să stau pe gânduri. Este bine că a insuflat şi jucătorilor aceeaşi dorinţă şi toţi băieţii au înţeles şi au conştientizat că singura modalitate de a ieşii din această mocirlă, şi anume Liga a IV-a Mehedinţi, este câştigarea meciului de baraj. Acum aşteptăm parteneriatul cu Primăria Severin.

Tot a venit vorba despre campionatul judeţean, cum ţi se pare nivelul fotbalului din Liga a IV-a Mehedinţi?
Cu părere de rău trebuie sa recunoaştem cu toţii că avem un campionat judeţean execrabil, din toate punctele de vedere, şi o să motivez cele spuse. Drept dovadă că în acest sezon, echipa mea nu a disputat şapte partide, fiindcă oaspeţii nu s-au prezentat. Au fost excluse câteva echipe, dar în toamnă vor fi primite din nou, doar vine campania electorală. În ultimele runde s-au disputat una, maximum două partide per etapă. Cred că este ceva inedit, numai la noi se poate întâmpla aşa ceva. Alt argument că avem un eşalon fotbalistic judeţean dezgustător este organizarea meciului din finala Cupei României – faza judeţeană şi incidentele de la finalul meciului, când un adversar vine la unul dintre coechipierii mei, îl scuipă şi îl loveşte cu piciorul în stomac, iar domnii arbitri şi domnii de la AJF nu iau nici o măsură. Ar fi fost mai inspiraţi şi mai deştepţi dacă evitau, şi vă asigur că se putea evita totul, dar totul a fost premeditat. Ţin să vă spun că am evoluat o perioadă scurtă de timp la CFR Timişoara, în Liga a IV-a Timiş. Diferenţa este ca de la cer la pământ, de la organizarea şi disputarea unui meci banal de juniori, până la meciul dintre ultimele clasate din Liga a VI-a. Dar asta ţine şi de mentalitate, educaţie şi nu în ultimul rând de cei care conduc, pentru că ştim din bătrâni, că omul sfinţeşte locul.

În iunie 2011 ai avut un meci similar, ai participat cu CS Dunărea Pristol la barajul de promovare în Liga a III-a, când aţi înfruntat CS Gloria Reşita pe Stadionul din Motru şi aţi fost învinşi cu scorul de 1- 0. În câteva cuvinte, cum poţi caracteriza acea finală?
Am avut o echipă bună şi atunci, compusă din jucători cu experienţa eşaloanelor superioare şi părerea mea este că am făcut o figură frumoasă, chiar dacă nu am câştigat. Chiar după acel meci de baraj, de la Motru, eu am fost foarte aproape de a semna cu Juventus Bucureşti, care tocmai ce promovase în Liga a II-a.

Pentru sezonul 2014-2015 ce speri, ce-ţi propui?
Sezonul 2014-2015 a început odată cu partida de baraj, cu Gilortul Târgu Cărbuneşti.  Îmi propun foarte multe lucruri împreună cu această frumoasă familie. Vom fi singura echipă care va reprezenta judeţul în ligile naţionale şi vreau ca să dăm startul unui frumos proiect, fiind susţinuţi şi de către domnul primar Constantin Gherghe. În Liga a IV-a Mehedinţi nu am de gând să mă mai întorc, pentru că m-am săturat de coate în gură şi glezne umflate fără motiv şi de domnii primari de la comune care vin la marginea terenului şi instigă la violenţă!

Minerul Mehedinţi a fost singura echipă din Liga a IV-a Mehedinţi care şi-a ţinut în permanenţă fanii conectaţi, prin ştiri postate pe pagina de facebook, de  către Petre Vucea, aspect care nu a existat nici la defuncta Gaz Metan Severin, care a promovat în Liga I, în 2012.

Politica