vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asistenţii medicali, recunoscuţi în spaţiul european

Peste 59 000 de absolvenţi ai cursurilor de învăţământ postliceal care au obţinut  diploma de  asistenţi medicali generalişti înainte de anul 2010, pot obţine recunoaşterea calificărilor profesionale în spaţiul european în urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata de 1 an, anunţă ministerul de resort.  

Ministerul Sănătăţii, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Ministerul Educaţiei Naţionale au obţinut, după o serie de negocieri cu reprezentanţii Comisiei Europene, revizuirea Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale. În urma acestui demers, România va avea dreptul de a implementa un program de revalorizare care are ca scop perfecţionarea formării anterioare a asistenţilor medicali în vederea dobândirii unei formări conforme criteriilor minime prevăzute de directiva europeană.  În acest fel, diplomele profesionale obţinute de către asistenţii medicali înainte de anul 2010, vor fi recunoscute în statele membre, fără ca aceştia să mai fie supuşi altor teste teoretice sau stagii de adaptare în ţările unde doresc să profeseze. Menţionăm că, în urma acestor măsuri studiile postliceale dobândite nu vor fi echivalate cu studiile universitare.
Ministerul Sănătăţii

Ministerul mai anunţă că asistenţii medicali generalişti care vor să beneficieze
de noile măsuri se pot adresa şcolilor postliceale de stat care vor fi acreditate de MEN pentru derularea cursurilor de revalorizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica