sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul penal Nandi Covlea, scos basma curată de Poliţie şi Parchet

E  PSD-ist influent şi bogat şi din acest motiv a scăpat? E vorba de primarul PSD din comuna Prunişor, judeţul Mehedinţi, Nandi Covlea care deţine şi funcţia de vicepreşedinte la PSD Mehedinţi. Ei bine acest  om putred de bogat, inculpat într-un dosar penal de evaziune fiscală  cu un prejudiciu de peste 6 milioane de lei, deci politician care nu este nici pe departe uşă de biserică,  a votat la referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu de 25 de ori. Infracţiunea săvârşită se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. În pofida elementelor probatoare certe, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi şi procurorul de caz din cadrul Parchetului Drobeta Turnu Severin  l-au anchetat pe primar cu mănuşi de catifea de parcă ar fi fost avocaţii lui,  nu acuzatorii. Poate aşa se explică de ce în final hoţul de voturi Nandi Covlea nu a fost trimis în judecată cum era firesc ci a fost cadorisit cu  scoaterea de sub urmărire penală. ,,Dreptate până la capăt”  cum se spune în sloganul de bază  al PSD. Dar nu şi în cazul Nandi Covlea. Foarte relevant de precizat este că în alte dosare de fraude la referendum instrumentate în mare parte de procurorii de la Parchetul General suspecţii nu numai că au fost trimişi în judecată ci au fost şi condamnaţi.

Primarul din Prunişor judeţul Mehedinţi, bogătaşul Nandi Covlea care e şi vicepreşedinte la PSDMehedinţi a votat de 25 de ori la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu însă în mod paradoxal a scăpat de puşcărie. ,,Meritul” este al anchetatorilor ,,profesionişti”: un  poliţist de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi şi un procuror de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Severin. După mai bine de un an şi jumătate în care în loc să consolideze sistemul probator cert l-au demontat bucată cu bucată de parcă ar fi fost avocaţi nu poliţişti şi procurori.

Aceşti aşazişi oameni ai legii l-au albit pe primarul Nandi Covlea ca la ,,Nufărul”. Să fie lipsă de profesionalism? Ne îndoim. Să fie oare servilism sau comandă politică? Tot  ce este posibil. Concret în dosarul 3619/P/2012  anchetatorii care au făcut o anchetă de mântuială au dat soluţia de scoatere de sub urmărire penală. Ca o coincidenţă asta s-a întâmplat pe vremea când la conducerea IPJ Mehedinţi se afla actualul comisar şef  arestat Ştefan Ponea iar la conducerea judeţului Mehedinţi era baronul PSD Adrian Duicu, arestat şi el în prezent, prieteni la cataramă atunci. Iar Nandi Covlea se ştie în judeţ era unul dintre propagandiştii PSD de bază ai baronului Duicu. La vremea respectivă în pofida demersurilor nostre ne-am lovit de un zid şi nu am putut afla de la Parchetul Severin care este soarta dosarului lui Nandi Covlea. Doar IPJMehedinţi ne răspundea că ,,dosarul e în curs de soluţionare” .  

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Zilele trecute însă când am înaintat o nouă solicitare scrisă la IPJMehedinţi ni s-a răspuns cu promptitudine că dosarul a fost soluţionat încă din luna ianuarie a acestui an. Însă acestă informaţie de interes public major- spunem noi- nu a fost trecută pe buletinul de presă al IPJ Mehedinţi din ziua respectivă. Probabil s-a considerat că ,,albirea” sau curăţarea de păcate a primarului Covlea nu  dădea bine la publicul larg şi nici nu era ceva de  fală pentru Poliţia Mehedinţi.

Urmare a solicitării dumneavoastră scrise, adresată Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi în conformitate cu prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă comunicăm următoarele:Prin rezoluţia din data de 17.01.2014, pronunţată în dosarul penal la care faceţi referire, Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui C.N., precum şi disjungerea cauzei în vederea identificării suspecţilor şi efectuarea de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art.55, alin.1 din Legea nr.3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.Vă mulţumim pentru interesul manifestat şi vă asigurăm de toată disponibilitatea.
Se arată în răspunsul primit de la IPJ Mehedinţi

Cu alte cuvinte primarul Nandi Covlea care a votat de 25 de ori a fost scos nevinovat însă se fac cercetări în continuare pentru a se afla ,,adevăraţii”  vinovaţi .

Faptă penală clară cu probe şi martori

În ziua referendumului aproape de închiderea secţiei de votare, în jurul orelor 22.00 primarul Nandi Covlea  intră în secţia de votare din satul Cerveniţa comuna Prunişor. De sub nasul membrilor comisiei de votare, primarul Covlea a luat 25 de buletine de vot, le-a ştampilat frumuşel, apoi le-a indrodus în urna de vot .
Ca totul să pară OK, a luat apoi listele de votare şi a semnat în locul a 25 de persoane. Speriaţi ca de bombe, laşi, oameni mediocri, membrii comisiei de votare au tăcut mâlc. Nu acelaşi lucru a putut face  un tânăr pe nume Cătălin Benţa, observator din partea PDL, care a reclamat imediat golănia la el la partid, iar cei de la partid prin vicepreşedintele Andi Nodiţ , au sunat  la Poliţie, prin 112. Poliţia a venit rapid la faţa locului, s-au făcut cercetări s-au luat declaraţii şi extrem de relevant  s-au anulat pe loc cele 25 de voturi fraudate,  prin hotărârea preşedintelui BEJ Mehedinţi , judecător Ovidiu Giorgescu. Cătălin Benţa, martorul-cheie din dosar, care a văzut şi reclamat hoţia, credea  că se va muşamaliza totul. A intuit bine.

Pe mine nu mă cumpără nimeni şi eu, unul, nu mi-am schimbat declaraţia. Am declarat la Poliţie că l-am văzut pe primarul Nandi Covlea cum fraudează voturi la referendum şi acesta este adevărul. Nu ştiu ce au declarat membrii din comisia de votare. Poate au declarat că n-au văzut nimic că, ştiţi cum este, au tangenţă cu primarul şi poate le este teamă de multe. Mie, unul, nu mi-e frică de el. Părerea mea e că are relaţii şi scapă! Dar n-ar fi corect.
Ne-a declarat Cătălin Benţa

Acesta ne-a mai spus că, dacă membrii comisiei de votare au minţit declarând că n-au văzut că Nandi Covlea fraudează voturi, poliţiştii sau procurorii îi pot acuza de mărturie mincinoasă sau de favorizare a infractorului, însă nu este el în măsură să dea lecţii de anchetare organelor abilitate.

Când i-am spus că a săvârşit o infracţiune, primarul Covlea m-a bătut cu palma pe umăr şi a spus că e bine aşa cum este, adică e bine ce a făcut. Vă daţi seama că eu am sunat la partid, ca să cheme Poliţia. Membrii comisiei  şi preşedintele comisiei de votare înlemniseră de frica primarului. Sunt toţi oameni de-ai lui. Primarul semnase în dreptul unor persoane care nu numai că nu veniseră la vot, dar erau plecate şi din ţară. A semnat şi în dreptul unei rude de-ale mele plecate în Italia.
A declarat Cătălin Benţa

Pentru faptele de eroism din seara referendumului,  Nandi Covlea s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de introducere în urnă a unui număr suplimentar de voturi. Evenimentul s-a petrecut în Secţia de votare nr. 244 din satul Cerveniţa, comuna Prunişor, în jurul orei 22.20.

Prim-procurorul de atunci al Parchetului de pe lângă Judecătoria Severin, Loredana Tomoescu, ne-a confirmat la vremea respectivă că pe numele primarului Nandi Covlea s-a înregistrat dosarul penal numărul 3619/P/2012 şi că, dacă va fi găsit vinovat, riscă de la doi la şapte ani de închisoare.

În seara de 29 iulie 2012, în jurul orei 22.30, o persoană pe nume Andi Nodiţ a sesizat Poliţia că, la Secţia de votare 244 Cerveniţa de pe raza comunei Prunişor, primarul Nandi Covlea a introdus ilegal mai multe buletine de vot în urnă. În cauză s-a format dosarul 3619/P/2012 şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urna de vot a unui număr suplimentar de voturi. Dacă se confirmă, pedeapsa este de la doi la şapte ani de închisoare.
Ne-a declarat atunci prim-procurorul Loredana Tomoescu

O confirmare în plus a infracţiunii săvârşite de primarul Nandi Covlea este decizia luată de BEJ Mehedinţi în noaptea respectivă.

În urma analizării situaţiei sesizate, am hotărât anularea unui număr de 25 de voturi din Secţia de votare Cerveniţa” a  declarat atunci preşedintele BEJ Mehedinţi, judecătorul Ovidiu Georgescu.Andi Nodiţ, cel care a sesizat furăciunea primarului PSD Nandi Covlea, era atunci vicepreşedinte la  PDL Mehedinţi. Nodiţ ne-a povestit că a fost informat la rândul său despre fraudare de către reprezentantul PDL în acea secţie de votare, Cătălin Benţa. ,,Reprezentantul nostru m-a sunat şi mi-a spus că Nandi Covlea a intrat în secţia de votare Cerveniţa şi, din faţa comisiei care nu a grâmujit nimic, a luat un top de buletine de vot şi ştampila, le-a ştampilat liniştit, apoi le-a introdus în urnă. După aceea, a luat cu forţa listele permanente tot de sub ochii membrilor comisiei de votare şi a semnat în dreptul unor persoane care nu s-au prezentat la vot. Probabil un număr echivalent cu numărul buletinelor pe care le fraudase. Dacă şi BEJ Mehedinţi a anunţat că a anulat 25 de voturi, e o dovadă în plus că primarul Covlea trebuie să meargă la puşcărie. E un exemplu al felului în care USL a fraudat acest referendum.
Ne-a declarat atunci Andi Nodiţ

Penalul Covlea, evazionist pe mână cu ţiganii de la Strehaia

De cuminte ce este primarul Nandi Covlea a petrecut noaptea de 5 iunie 2014 în arestul IPJ Mehedinţi. În cursul zilei respective  a fost legat cu cătuşe  la mâini prin ordonanţă de reţinere de către procurorii DIICOT Mehedinţi .
Acuzaţiile, constituire într-un grup infracţional, evaziune fiscală  şi spălare de bani. Prejudiciul total circa 6 milioane de lei.  Magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi au decis că se impune eliberarea sub control judiciar în cazul primarului din Prunişor, Nandi Covlea.Prosperitatea primarului pesedist s-a datorat în principal firmei de construcţii LORI COM SRL, administrată de soţia sa, Elena Covlea, care de-a lungul anilor a derulat mai multe contracte pe bani publici, multe din ele cu alte primării din judeţ, conduse tot de primari PSD. După pronunţarea hotărârii, primarul PSD din Prunişor, Nandi Covlea, a declarat că decizia este una „corectă”.

Este o decizie corectă, v-am spus că am încredere în justiţie, şi-au făcut datoria şi suntem liberi.
A spus Nandi Covlea

Surse din cadrul anchetatorilor spun că din prejudiciul total de 6 milioane de lei stabilit în acest dosar, circa 2,5 milioane de lei s-ar imputa exclusiv primarului din Prunişor. Despre prejudiciul creat Covlea.

Dacă spun poliţiştii trebuie să fie şi adevărat? E important ce spune instanţa în urma analizei dosarelor.
A declarat Covlea

Procurorii  DIICOT –  Biroul  Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Timişoara au desfăşurat în data de 5 iunie 2014,   22 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani În cauză există suspiciunea rezonabilă că liderii grupării au identificat agenţi economici interesaţi să-şi diminueze ilegal baza impozabilă prin înregistrarea în documentele contabile a unor operaţiuni comerciale nereale, după care, prin firmele controlate de către ei prin interpuşi au emis facturi aferente operaţiunilor fictive derulate cu societăţile comerciale respective.
În dosarul de evaziuen fiscală nu lipsesc ţiganii de la Strehaia cu firmele lor fantomă cu care şi  familia Covlea a făcut afaceri penale.

Politica