joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 300 de craioveni au alergat în Parcul «Nicolae Romanescu»

Iubitorii atletismului, ai spiritului olimpic şi al mişcării în general au participat sâmbătă dimineaţa la cea de-a XX-a ediţie a crosului dedicat “Zilei Olimpice”. Animaţi de dorinţa de mişcare, peste 300 de craioveni, de toate vârstele au răspuns prezent iniţiativei Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dolj şi Academiei Olimpice – filiala Dolj şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj care au celebrat astfel prima ediţie a Jocurilor Olimpice moderne ce a avut loc în anul 1896 la Atena dar şi celebrarea a 100 de ani de Olimpism în România.

Crosul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă şi sex, pentru a nu crea discrepanţe între participanţi. Primii au alergat copii cu vârsta până în 10 ani, pe un traseu cu lungimea de 400 de metri. Au urmat fetele de peste 10 ani,   care au parcurs traseul Restaurant Ciobanaşu – Teatru de Vară – Lacul Lebedelor – Poarta II – Restaurant Ciobanaşu care a avut o lungime de 1500m.

La ceremonia de deschide s-a dat citire de către Luminiţa Achim, o atletă considerată de mare viitor, mesajului preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional domnul Thomas Bach. Participanţii au primit premii acordate de Academia Olimpică Română, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj care au constat în tricouri, dulciuri, diplome, materiale publicitare cu însemnele olimpice în limita stocului disponibil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica