miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii mehedinţeni revin în Liga a III-a

Minerul a pus astfel capăt unui şir interminabil de înfrângeri ale campioanelor judeţene de la Mehedinţi în disputele cu reprezentantele Gorjului, după ce, în ultimele două decenii, Ralbex Turcineşti (2009), Petrolul Ţicleni (2006), Senaco Novaci (2002), Petrolul Stoina (1999) şi Parângul Sadu (1995) treceau fără emoţii de Agromec Şimian (2-0), Unirea Vânători (2-0), Constructorul Severin (3-0), CS Severnav (3-1), respectiv CS Termo Severin (5-1).
Totodată, a fost prima victorie a Mehedinţiului la meciurile de baraj din ultimii patru ani, Dunărea Pristol, Pandurii Cerneţi şi Recolta Dănceu fiind învinse de Gloria Reşiţa (1-0), Vulturii Lugoj (3-0), respectiv FC Podari (9-2).

Precedenta campioană a Ligii a IV-a Mehedinţi care reuşise promovarea în Liga a III-a fusese CS Termo Severin, în 2010, scor 2-1 cu reprezentanta Timişului, FC Chişoda, pe terenul din Caransebeş. La Slatina, Minerul a eliminat Gilortul Târgu Cărbuneşti, iar câştigătoarea s-a decis în prelungiri.
După 90 de minute fără prea mari ocazii de gol, Dan Dragotescu a spart gheaţa în finalul primei reprize suplimentare, cu un şut-centrare  care l-a păcălit pe portarul Mădălin Munteanu.
Acelaşi jucător a relizat dubla în minutul 110, când a reluat pe spate, cu capul, balonul aruncat în careu de antrenorul-jucător Cristian Boboescu.

O victorie muncită, meritată şi foarte importantă pentru fotbalul medinţeaan. Mă bucur că am putut contribui la acest succes, prin cele două goluri marcate, însă meritul este al întregii echipe.
A spus mijlocaşul Dragotescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clubul cu sediul la Valea Copcii nu beneficiază momentan de un buget care să-i permită participarea în Liga a III-a, dar oficialii Minerului poartă în această perioadă tratative cu Primăria Drobeta Turnu Severin, în vederea unei asocieri, situaţie în care echipa va juca pe „Municipalul” severinean şi va aveaca obiectiv promovarea în eşalonul secund.  
La Slatina, Minerul a mizat pe Valentin Lascu – Cristinel Baciu (30 Eduard Ilinca), Bogdan Merluţă, Alexandru Marinaş, Claudiu Iordache – Florin Drăcea (cpt), Dan Dragotescu (116 Ionuţ Manda) – Adelin Făiniş, Cristian Boboescu (116 Marius Cioabă), Andrei Enea (55 Laurenţiu Prundeanu) – Mario Porcescu.

Politica