joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dream Fest 2014, încă o ediţie de povestit copiilor

Ediţia 2014 a festivalului “DreamFest Cinema” – Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Adolescenţi şi-a închis porţile. Pentru cinci zile, Slatina s-a transformat din nou în capitală culturală a peste 20 de ţări. 300 de copii au jurizat filme precum  “Cirque du Soleil: Departe în alte lumi”, “Khumba”, “Ponyo”, “Balconul”, “Lego: aventurile lui Clutch powers”.

Printre participanţii la manifestare s-au numărat şi români care trăiesc în Diaspora. Spre exemplu, steagul Italiei a fost purtat de Aurelia Moisă, originară din zona Vrancei. Ea a prezentat, alături de trei copii, un costum popular specific zonei. De altfel, seara de sâmbătă a fost dedicată actului cultural, fiecare participant prezentând câte un moment artistic.

Pe scenă au urcat copii din toate colţurile ţării, în diferite costume, dar şi din străinătate. Şi Spania a fost reprezentată de un grup de români.
Să reamintim la final declaraţia primarului Minel Prina, care a spus că îşi doreşte foarte mult ca acest festival “să ajungă, într-o zi, să salveze nu doar România, ci întreaga lume”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica