vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au împărţit victoriile cu muntenegrenii

Cea de-a treia etapă a Ligii Europe a opus Naţionalei române de volei masculin formaţia similară din Muntenegru. Meciurile s-au desfăşurat din nou în Polivalenta din Bănie, gazdă bună pentru echipa coordonată de Dan Pascu. În prima zi, vineri, România s-a impus cu 3-1 după un meci controlat în marea majoritate a timpului. Atuurile gazdelor au fost atât extremele cât şi universalii, jucătorii care au evoluat pe aceste posturi fiind foarte precişi, în special pe faza de atac.

Concentrată, echipa României a demonstrat că poate să joace un volei de calitate şi s-a impus fără probleme. Cea de-a doua întâlnire dintre cele două formaţii, desfăşurată sâmbătă, a început la fel de bine pentru români dar a continuat prost. După câştigarea primului set a apărut o perioadă de blazare, automulţumire şi lipsă de combativitate, exploatată prompt de o echipă care are jucători interesanţi.

Bine, până la urmă, Dan Pascu nu a fost interesat neapărat de rezultat dar acesta contează pentru spectatori, mai ales când joci acasă. cel mai bun om al meciului a fost Laurenţiu Lică, jucătorul de la SCM Craiova realizând numai puţin de 21 de puncte. După etapa din weekend, România se află pe locul doi în clasamentul grupei şi mai are de disputat, la finalul acestei săptămâni meciurile cu Polonia, în deplasare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

––-

VINERI
România-Muntenegru 3-1 (20-25, 25-20, 25-22, 25-18)
România: Cristian Bartha, Ciprian Matei, Răzvan Olteanu, Răzvan Mihalcea, Dan Borota, Marian Bala şi Mihai Mărieş (libero)
A mai jucat: Laurenţiu Lică
Antrenor: Dănuţ Pascu
Muntenegru: Simo Dabovic, Milos Culafic, Gojko Cuk, Ivan Jecmenica, Vojin Cacic, Vuk Medenica şi Nikola Lakcevic (libero)
Au mai jucat: Aleksandar Minic, Luka Babic, Rajko Strugar şi Marko Vukasinovic
Antrenor: Slobodan Boskan

SÂMBĂTĂ
România-Muntenegru 1-3 (25-23, 23-25, 19-25, 21-25)
România: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Răzvan Mihalcea, Răzvan Olteanu, Marian Bala, Dan Borota şi Mihai Mărieş (libero)
Au mai jucat: Andrei Georgescu, Ciprian Matei, Cristian Dincă şi Adrian Aciobăniţei
Antrenor: Dănuţ Pascu
Muntenegru: Simo Dabovic, Milos Culafic, Gojko Cuk, Ivan Jecmenica, Vojin Cacic, Vuk Medenica şi Nikola Lakcevic (libero)
Au mai jucat: Luka Babic, Rajko Strugar, Bozidar Cuk şi Aleksandar Minic
Antrenor: Slobodan Boskan

Politica