joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strigăt de ajutor pentru un copil!

De la o viaţă lipsită de griji, la coşmar. Familia unui copil de doar 10 ani din Craiova strigă cu disperare după ajutor. Andrei Preduţ este elev la Şcoala Nr. 24 din Bănie şi în urmă cu aproape o lună şi jumătate a fost diagnosticat cu leucemie. Băiatul are nevoie de ajutor. Intervenţia chirurgicală este foarte costisitoare, Andrei având nevoie de un transplant de măduvă. Nici tratamentul pentru recuperare nu este uşor de procurat, costurile fiind la fel de ridicate. Pentru a-i ajuta pe părinţi şi pentru a contribui la salvarea micuţului craiovean, vecinii  au deschis un cont în care se primesc donaţii.

Diagnosticul medicilor, cutremurător

Coşmarul familiei Preduţ a început pe 8 mai, când au observat pe picioarele lui Andrei mai multe pete roşii. Diagnosticul medicilor a fost cutremurător, fiind vorba de leucemie. Vestea nu i-a descurajat pe părinţi, dar nici pe Andrei. Toata familia este hotărâtă să lupte pentru a-i salva viaţa copilului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe data de 8 mai am mers la medicul de familie, pentru că am observat că i-au apărut nişte pete roşii pe picioare şi când am ajuns acolo i-au pus diagnosticul purpură în sânge. Tot în ziua respectivă am fost la Spitalul Nr. 1, unde i-au făcut internarea, unde a stat o lună. La Spitalul Fundeni i-au pus diagnosticul de aplazie medulară. Medicii ne-au spus că trebuie făcut un transplant medular. În mare ne costă câteva zeci de mii de euro, dar aşteptăm rezultatul la biopsie. E greu, dar trebuie să fim optimişti.
A declarat Ion Preduţ, tatăl copilului

O cumpănă uriaşă

Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa băiatului. La doar 10 ani traversează poate cea mai grea încercare şi are nevoie de ajutor pentru a reuşi.

Ne-am întâlnit mai multe vecine şi am mers la fiecare apartament în parte pentru ca fiecare să doneze cât poate. S-a deschis şi un cont pentru donaţii. Este un copil mic, toţi avem copii şi trebuie să-l ajutăm să-şi urmeze cursul vieţii.
A relatat Maria Sandu, vecină a familiei Preduţ

Costurile intervenţiei chirurgicale sunt ridicate şi din acest motiv vecinii au deschis pe numele tatălui un cont în care oricine poate face o donaţie.

Toţi cei care doresc să îl ajute pe Andrei pot face o donaţie
în contul cu numărul  RO41BRDE170SV09423951700 deschis la BRD. Titular de cont este Ion Preduţ.

Politica