joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AJOFM: Posturile libere, anunţate în 5 zile de la vacantare

Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile de la vacantarea acestora. Prin sintagma locuri de muncă vacante, se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetarii raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou-create.

De asemenea, potrivit prevederilor art.10 alin.3 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi comunicarea ocupării locurilor de muncă vacante, se va face pe suport de hârtie sau în format electronic, prin transmiterea formularului “Situaţia privind locurile de muncă vacante”, respectiv “Comunicare privind încadrarea în muncă”, formulare ce pot fi găsite pe site- ul www.dolj.anofm.ro.

Cele două formulare pot fi transmise prin fax (0351/401.557), pe adresa de e-mail ([email protected]) sau pot fi depuse la sediul Agenţiilor locale/ Punctelor de lucru din subordinea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.
Totodată, conform prevederilor art.41, alin 2 din Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii care au încadrat în muncă, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de trei zile agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.
Nerespectarea acestor obligaţii de către angajatori constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor legale în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica