vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Club Nautic» Slatina se deschide săptămâna viitoare

Sezonul estival i-ar putea ţine pe slătineni în urbe. Asta pentru că vor avea parte de un adevărat club nautic.
Săptămâna viitoare se deschide oficial sezonul estival, la plaja de lângă Olt. Două  piscine şi o plajă amenajată modern au fost realizate în cadrul proiectului “Club Nautic” derulat de administraţia locală cu fonduri europene nerambursabile.
Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că pe 27 iunie vor fi inaugurate plaja şi piscinele din apropierea râului Olt care fac parte din complexul de agrement aflat în construcţie, Club Nautic, iar în luna iulie vor fi aduse hidrobiciclete.

Sunt în derulare ultimele pregătiri pentru inaugurare la piscine, plajă, zona de vestiare şi duşuri. În iulie vor fi aduse şi hidrobicicletele.
A spus Minel Prina

Plaja dispune de o zonă cu duşuri încălzite cu panouri solare, vestiare, un punct de alimentaţie publică, 50 de umbreluţe din stuf şi 100 de şezlonguri.
Investiţia se ridică la şase milioane de lei, însă valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de lei. Proiectul “Club Nautic” se va încheia abia vara viitoare, în apropierea plajei urmând să fie amenajat un debarcader unde vor fi aduse hidrobiciclete şi bărci cu vele.
Clubul Nautic se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ cinci hectare, spaţiu în care vor fi amenajate terenuri de sport pentru minifotbal, baschet, volei, handbal, teren de tenis, teren special de beach volei, zonă de mini golf, teren pentru tir cu arcul, zonă de escaladă, pistă pentru biciclete şi pentru rolleri şi vor fi construite şi spaţii de cazare, precum şi mai multe spaţii pentru servicii, arată AGERPRES.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A început «DreamFest»

Până atunci însă, copii din Slatina sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Adolescenţi „DreamFest”, ediţia a IV-a. Evenimentul a început ieri şi se va desfăşura până duminică, 22 iunie.

Dragi copii, părinţi şi bunici, vă invit să redescoperiţi copilăria în următoarele zile şi să vă bucuraţi de acest festival. Printre filmele care vor fi proiectate gratuit se numără „Cirque du Soleil: Departe în alte lumi”, „Khumba”, „Ponyo”, „Balconul”, „Lego: aventurile lui Clutch powers”. Mă bucur să văd că de la an la an  Slatina e văzută nu doar ca şi capitala aluminiului, cum i se spunea odinioară, ci şi ca o capitală a copilăriei, cel puţin pentru o săptămână, atât cât durează DreamFest. Le mulţumesc atât organizatorilor cât mai ales slătinenilor că au făcut ca acest festival să crească la fel ca un copil care a învăţat întâi să meargă, apoi să scrie şi să citească şi, cine ştie, într-o zi va ajunge să salveze nu doar România, ci întreaga lume. Putem vorbi cu adevărat despre un vis, când ne gândim la acest festival, aşa cum a fost întâi un vis tot ceea ce acum este o realitate în oraşul nostru. Profit de această ocazie, pe care mi-o oferă Dream Fest. Slatina, să le spun slătinenilor că datorită lor Slatina a ajuns într-un timp foarte scurt să fie oraşul în care tinerii se întorc, după ani, îşi întemeiază familii, îşi cresc copiii şi se simt cu adevărat acasă.
Minel Prina, primar Slatina

Politica