vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biblioteca din Vacanţă – Startul celei de-a VI-a ediţii

Biblioteca din Vacanţă, proiect aflat la cea de-a VI-a ediţie, se va desfăşura în perioada verii, în intervalul 1 iulie – 29 august 2014. Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” pregăteşte şi în acest an o serie de activităţi educative structurate sub forma unor ateliere de desen, teatru, origami, limbi străine, competenţe de IT, dar şi altele. Cele două secţii ale bibliotecii implicate în acţiunile educative adresate copiilor sunt Copii şi Tineret, respectiv Mediatecă şi American Corner. Astfel, prima dintre secţii a pus la punct un program foarte variat de activităţi cuprinzând ateliere de desen, teatru, origami, lucru manual, respectiv cursul interactiv intitulat Micul Jurnalist. Programele se adresează copiilor provenind din ciclurile primar şi gimnazial. Mediateca şi American Corner propun şi în acest an activităţi interactive în domenii precum limba engleză, abilităţi IT, art crafts sau mail art. Aceste cursuri se adresează elevilor claselor V-VIII şi se vor desfăşura de două ori pe săptămână, în intervalul orar 9.00-11.00. De menţionat este şi faptul că toate activităţile derulate sub egida Bibliotecii din Vacanţă vor fi susţinute de voluntarii Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Vara lui 2014 se anunţă una extrem de plină. După ce în decursul anilor trecuţi, vorbim acum despre cea de-a VI-a ediţie a proiectului Biblioteca din Vacanţă, acţiune pe care le-o propunem craiovenilor în această vară, am reuşit să aducem multe generaţii de copii în bibliotecă, implicându-i în tot soiul de activităţi specifice atât vârstei cât şi pasiunilor lor, sperăm ca în această vară sa aducem un plus de valoare şi culoare acestui program, să le asigurăm elevilor un cadru optim şi prietenos unde să poată desfăşura activităţi foarte diverse, acoperind o paletă extrem de largă de îndeletniciri. În data de 1 iulie vom da startul acestui proiect. Plecând de la desen, origami sau teatru şi mergând până la exersarea limbii engleze sau însuşirea unor noţiuni elementare de IT, amintim aici câteva dintre provocările şi acţiunile educative la care sunt invitaţii elevii provenind din ciclurile primar şi gimnazial. Nu este un secret pentru nimeni că perioada vacanţei de vară este un interval extrem de îndrăgit de copii. Unul în care cei mai mulţi dintre ei se îndepărtează de activităţile formative, de educaţie şi dezvoltare personală. Cu toate astea, eforturile noastre de a le condimenta vacanţa, de a răspunde aşteptării lor în materie de activităţi inedite, ludice, s-au bucurat în anii precedenţi de o prezenţă extrem de serioasă. Privind retrospectiv, trebuie spus că nu puţini au fost cei care au participat la atelierele noastre, iar această realitate ne dă speranţa ca şi în această vară pragul bibliotecii va fi trecut de mulţi prichindei dornici să se distreze şi să înveţe totodată.
A declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

Înscrierile pentru activităţile aferente Programului Biblioteca din Vacanţă se desfăşoară în perioada 20 – 27 iunie 2014, orele 8.00 – 16.00, apelând numărul de telefon: 0351.441809.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica