vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Gherghe reabilitează Parcul Traian din Severin

Parcul Traian din Drobeta Turnu Severin este închis circulaţiei pietonale în vara aceasta ca urmare a lucrărilor  de reabilitare începute vineri. Finalizarea proiectului va dura aproximativ patru luni, potrivit autorităţilor locale.Vineri, în Parcul Traian din faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, muncitorii au adus deja utilajele şi au început să decoperteze carosabilul, care va fi refăcut în totalitate.
Totodată, căile de acces în Parcul Traian au fost închise, pentru a se evita posibilele accidente. Lucrarea de reabilitare totală a Parcului Traian, considerat monument istoric de categoria B au fost câştigate de firma Alpha Construct Sistem S.A  a omului de afaceri Costi Izvoranu contra sumei de 1 100 000 lei. Potrivit primarului Constantin Gherghe  parcul va fi complet reabilitat, dar vegetaţia existentă la momentul actual nu va fi înlocuită, ci doar completată cu 800 de trandafiri şi arbuşti.

Se refac aleile, se păstrează structura, nu se modifică nici măcar un centimetru arhitectura aleilor, după care se refac toate instalaţiile de utilităţi: iluminatul public, iluminatul peisagistic. În tot parcul va fi instalaţie automată de udat pe timp de zi şi pe timp de noapte. La vegetaţie nu se umblă, va fi cmpletată cu aproximativ 800 de trandafiri şi alţi arbuşti şi 150 de bănci.
A spus primarul Gherghe

Totodată, cele două statui-Decebal şi Traian- vor fi curăţate şi reabilitate, în baza unor avize emise de Ministerul Culturii.
Dată fiind complexitatea lucrărilor, acestea vor dura aproximativ patru luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe suprafaţa de 10 000 de metri pătraţi a Parcului vor fi montate 110 corpuri de iluminat

De asemenea, cele două fântâni arteziene vor fi iluminate la finalul lucrărilor şi vor avea sistem de recirculare a apei.

Lucrările se vor ataca pe trei segmente, după ce se termină partea de sud, se merge în partea de mijloc şi ultima dată vom ataca partea din faţa Prefecturii.
Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin

Politica