vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Împreună putem câştiga»

Membrii consiliului Judeţean de conducere a PDL şi membrii delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL s-au reunit, ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova.
Anterior, conducerile celor două formaţiuni au avut fiecare întruniri în care au decis fuziunea dintre PNL şi PDL.
La întrunirea comună de la Casa Studenţilor, preşedintele PNL Dolj Mihai Voicu a fost cel care a deschis seria discursurilor, discursuri ce au fost încheiate de preşedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Sunt aici membrii cei mai importanţi ai celor două partide, membri ce vor deveni în scurt timp colegi într-un singur mare partid de dreapta. Îi mulţumesc domnului Marian Jean Marinescu pentru că a avut ideea unei asemenea reuniuni comune, pentru că este, în opinia noastră, un semnal politic important pe care îl dăm către conducerile centrale ale celor două partide, către comisiile centrale de negociere, dar cel mai important către membrii noştri, către activiştii noştri şi nu în ultimul rând, către adversarii noştri. Suntem cu toţii căliţi în bătăliile electorale, suntem cu toţii oamenii care am asistat la presiunile inimaginabile la care noi, oamenii de dreapta din judeţul Dolj, am fost supuşi de către cel mai mare duşman al democraţiei, PSD-ul. Este momentul să acţionăm, să strângem rândurile şi să devenim o singură forţă.
Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj

Dan Cherciu, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Craiova, din partea PDL, a declarat:
Suntem şi rămânem liberali şi ne vom bătea pentru valorile dreptei tradiţionale. Dacă vom reuşi, sunt convis că o vom face, dacă vom fuziona pentru a atinge primul nostru obiectiv-câştigarea prezidenţialelor din noiembrie, avem calea deschisă să reuşim în 2016 acel lucru pe care Cetatea Banilor nu l-a avut niciodată: un consiliul local de dreapta şi un primar de dreapta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul liberal, Mario Ovidiu Oprea, a declarat că România are nevoie de o dreaptă puternică şi unită, întrucât nu este “ţara unor pesedişti înfometaţi de putere şi însetaţi de control”.

Iată-ne pe toţi împreună în această sală, constatând, împreună, că nu te poţi aşeza în dreapta dându-i de o parte pe cei care privesc în aceeaşi direcţie cu tine. Cam aşa se poate descrie pe scurt relaţia dintre PNL şi PDL. PSD este un partid care nu a înţeles rolul democraţiei în politică, este un partid alcătuit din baroni, din dezertori, din fugari, din urmăriţi, din stăpâni fără mamă şi fără tată. PDL are lideri care ştiu şi care pot să se reinventeze, are oameni politici care au trecut prin experienţe politice foarte dificile, dar are şi o armată antrenată, pregătită să construiască, nu să distrugă. PNL are lideri concişi şi curaţi. Klaus Iohannis este un bun român. Este un bun român pentru că şi-a asumat acest lucru cu mult înaintea altora care se lăudau că se mândresc cu o Românie pe care nu au meritat-o niciodată. Maşinăria de tocat voturi numită PSD trebuie lăsată fără combustibil şi fără piese de schimb. Asta pentru că ţara noastră nu este ţara unor pesedişti înfometaţi de putere şi însetaţi de control. Este a unei naţiuni libere care are nevoie de un imbold şi de o busolă-formarea unei drepte puternice şi unite în România. Formula pentru a obţine o dreaptă puternică şi unită este fuziunea între PNL şi PDL.
Mario Ovidiu Oprea, senator PNL

La rândul său, deputatul PDL Ştefan Stoica a afirmat:
Nu putem să avem un viitor cu cele două partide separate, România nu poate să aibă un viitor condusă de acest partid al lui Victor Ponta, partid de stânga nereformat. Din acest motiv, eu, Stoica Ştefan, susţin unificarea dreptei, unificarea celor două partide, PNL, PDL, pentru că avem expertiză, avem experienţă, avem oameni care pot să câştige alegerile prezidenţiale, să formeze un nou guvern, avem oameni în această sală care vor fi viitori primari, preşedinţi de C.J.

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a afirmat şi el că noul partid trebuie să fie pregătit de guvernare locală şi naţională:
Miza viitorului partid unificator de dreapta este crearea adevăratei şi realei alternative la actuala putere, care nu este o putere de mari dimensiuni ci este o majoritate de strâmtură. Noul partid trebuie să fie deschis, să aducă României mai mult decât o construcţie politică, să aducă o soluţie, un partid care să fie pregătit oricând să guverneze local, judeţean şi naţional această ţară.

Preşedintele PDL Marian Jean Marinescu şi-a început discursul cu prezentarea primei decizii a “noului partid”.

Se referă la conlucrarea dintre consilierii locali, se referă la realizarea de majorităţi acolo unde se poate în consiliile locale, se referă la organizarea de alegeri la zone şi la grupe de comune, se referă la dorinţa de a stabili ţinte pentru alegerile care sunt în patru luni şi jumătate şi se referă, bineînţeles, la cel mai important lucru, zic eu, ca până în 15 iulie, fiecare dintre cele două partide să-şi desemneze maxim trei candidaţi pentru Primăria Craiova şi pentru Consiliul Judeţean Dolj. Atunci când îi vom avea pe cei şase veţi şti că unul dintre ei va fi primarul Craiovei, iar celălalt preşedinte al Consiliului Judeţean.
Marian Jean Marinescu

Europarlamentarul a adăugat că la nivel local, naţional, trebuie urmat exemplul din Parlamentul European, referindu-se la aderarea liberalilor la grupul PPE.

Împreună vom trimite un preşedinte la Cotroceni anul acesta şi împreună îi vom trimite la primării, la consiliile locale, la cel judeţean pe cei care sunt aici în sală. Acesta este pasul care trebuia făcut neapărat ca să câştigăm alegerile.  Am început la Parlamentul European, cu PPE, împreună cu colegii din PNL. Am fost sprijinit şi de ei, sunt din nou vicepreşedinte al grupului Popularilor Europeni, eu sper ca în două săptămâni să avem un vicepreşedinte de Parlament European care să se numească Adina Vălean. La fel trebuie să facem şi aici. Ne cunoaştem de multă vreme, ne ştim unii pe alţii şi când am fost împreună şi când am fost adversari. Sunt absolut convins că ştiţi şi dumneavoastră că putem să câştigăm alegerile împreună.
Marian Jean Marinescu

Liderii celor două formaţiuni politice de la Dolj au afirmat că sunt partizanii realizării rapide a procesului de fuziune, sunt convinşi că se va realiza şi că dreapta va câştiga alegerile din noiembrie. 

Politica