vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Târgu Jiu, dator la CAS Gorj

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu trebuie să plătească peste 100.000 lei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.
Preşedintele CJAS Gorj a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că suma este imputată pentru pentru neregulile depistate în urma controalelor efectuate la unitatea medicală, în perioada ianuarie-martie.
Cele mai multe nereguli au fost depistate la completarea foilor de internare, iar raportul a fost transmis către CNAS şi Ministerul Sănătăţii, notează AGERRPES.

S-au controlat principalele secţii ale spitalului, nu s-au constatat fraude; aceste controale au fost pornite în urma unor fraude descoperite în Bucureşti şi tocmai aceasta s-a încercat să se afle dacă s-au făcut şi în alte spitale. Vorbim în principal de erori de completare a foilor de internare continuă şi a foilor de spitalizare de zi, iar ca erori mai grave vorbim de cinci foi, trei agresiuni şi două accidente rutiere care nu au fost raportate şi s-au imputat aceste foi. Suma imputată este de 7.524 lei, în plus, pentru că aşa este legislaţia, s-a aplicat o sancţiune de 1% din valoarea contractului pe cele trei luni controlate, în total suma a ajuns la 118.663 lei.
A spus Daniel Bondoc

Preşedintele CJAS Gorj a mai precizat că banii respectivi vor fi achitaţi până la sfârşitul lunii iunie, neputând fi depăşit termenul de 30 de zile de la finalizarea raportului de control şi până la plata efectivă a sumei, iar aceşti bani vor fi redistribuiţi către celelalte unităţi medicale din judeţ, mai scrie sursa citată.
Între timp, SJU Târgu Jiu face angajări.  65 de persoane s-au înscris până în prezent pentru a susţine concurs de ocupare a şase posturi de asistent medical şi trei de infirmier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat miercuri pentru AGERPRES managerul interimar al unităţii medicale, Tiberiu Tătaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem şase posturi de asistent medical şi trei posturi de infirmier scoase la concurs. Din posturile de asistent, pot să vă spun că pe postul de asistent de la Chirurgie s-au înscris 23 de persoane, iar la postul de asistent de la Camera de Gardă s-au înscris şase persoane. Mai avem scos la concurs un post de medic specialist ortoped, pentru care s-au înscris trei medici specialişti. Săptămâna viitoare vom publica anunţurile pentru alte posturi de medic specialist, care vor fi scoase la concurs. Printre posturile de medici se numără două posturi la Neurologie, unul la Cardiologie şi unul la Anatomopatologie.
A afirmat Tiberiu Tătaru

Concursurile pentru ocuparea posturilor de asistent şi infirmier vor avea loc între 7 şi 15 iulie, iar cei care s-au înscris vor susţine o probă scrisă şi un interviu. În ceea ce priveşte postul de medic specialist ortoped, comisia va fi constituită din cadre universitare de la un spital clinic, arată AGERPRES.

Politica