joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi severineni fac turul Dunării pe biciclete

Doi severineni şi-au propus să parcurgă pe bicicletă traseul Dunării de la izvoare şi până la Marea Neagră, adică aproximativ 2700 de kilometri. Duminică, vor pleca în Germania şi au la dispoziţie 20 de zile, în care să ajungă la Marea Neagră.
Cătălin Sănătescu şi Costi Băleanu, membrii ai Asociaţiei de Biciclişti “Cyclomaniacs” din Turnu Severin, sunt doi sportivi de maraton care îşi propun să facă pe bicicletă traseul Dunării, de la izvoare până la vărsare. Dacă vremea nu le va crea probleme, cei doi sportivi sunt convinşi că vor parcurge acest traseu în 20 de zile.

Ne aşteptăm numai la lucruri bune, suntem foarte optimişti, încercăm să tragem foarte tare, avem 20 de zile la dispoziţie să parcurgem aproximativ 2700 de kilometri. Am împărţit totul în etape, dacă vremea ne va ajuta, adică dacă nu vom avea vânt din faţă, sperăm să ne încadrăm în timp. Ne place să mergem cu bicicleta, amândoi suntem sportivi, alergători de maraton şi ultramaraton şi e o bună pregătire şi mersul cu bicicleta.
A  spus Cătălin Sănătescu

Prin această acţiune, Asociaţia de Biciclişti “Cyclomaniacs” din Turnu Severin doreşte să marcheze şi “Săptămâna Dunării”, închinată Zilei Internaţionale a Dunării, care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 29 iunie.Pentru cei doi severineni, parcurgerea acestui traseu înseamnă “o formă de a te simţi bine”, “o experienţă frumoasă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În primul rând este o formă de a te simţi bine, este plăcere, este sportivitate, e un mod de a reduce poluarea, vreau să arătăm că acest lucru poate să-l facă aproape oricine, poate nu la viteza la care o să facem noi traseul, dar cu etape mai scurte e un traseu foarte accesibil şi foarte frumos. Vreau să facem acest lucru public, vom face fotografii, vom face filmări pe drum şi avem un blog unde le vom posta ca să vadă toate lumea ce  frumoasă este Dunărea de la izvoare până la Marea Neagră.
Mai spune Cătălin Sănătescu

Traseul nostru va începe la izvoarele Dunării, va continua pe tot parcursul Dunării până la Marea Neagră. Este o plimbare cu bicicleta până la urmă, o experienţă sperăm frumoasă, vom parcurge multe ţări dunărene şi ne vom bucura de tot ceea ce ne înconjoară.
A spus, la rândul său, Costi Băleanu

Şi pentru că un asemenea traseu înseamnă, evident, şi un echipament pe măsură, cei doi biciclişti vor avea biciclete foarte bine puse la punct, cu cauciuri cu protecţie la pană.

Vrem să fim independenţi, nu vrem să depindem de campinguri sau de pensiuni, avem după noi corturi, vom dormi numai pe malul Dunării şi ne vom găti propria noastră mâncare.
A mai precizat Cătălin Sănătescu

Cei doi severineni vor pleca din Donaueschingen, localitatea din Germania de unde izvorăşte Dunărea, vor trece prin trei capitale, Viena, Bratislava şi Beograd şi după 20 de zile vor ajunge la Marea Neagră.

Politica