marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Promoţia ’92 de la «Traian Vuia» s-a reunit după 22 de ani

Anii petrecuţi pe băncile liceului rămân întipărite pe veci în memoria tuturor. Fiecare îşi aminteşte cu drag de momentele plăcute trăite în vremea adolescenţei şi cu siguranţă doreşte să rememoreze împreună cu vechii colegi acele clipe care le-au marcat o etapă importantă din viaţă. Un astfel de moment s-a desfăşurat vinerea trecută, la actualul Liceul „Traian Vuia”, denumit în trecut Liceul Industrial Nr. 1.

Promoţia ’92 a strâns rândurile, a adunat în acelaşi loc o mică parte din componenţii celor opt serii, deoarece nu au putut striga cu toţii “prezent”, fiind prinşi cu probleme de serviciu, unii din cauze personale sau, cum a fost situaţia multora dintre aceştia, şi-au construit o viaţă peste hotare. Însă a luat parte la reuniune un număr îndeajuns de persoane încât acţiunea să fie una reuşită, iar acum prosperi oameni de afaceri, economişti, informaticieni, profesori universitari şi preuniversitari de succes sau oameni importanţi din mass-media locală să îşi treacă, preţ de câteva zeci de minute, prin filtrul memoriei patru ani din povestea vieţii lor. Profesorii au strigat încă o dată catalogul, foştii elevi s-au conformat tradiţiei şi s-au ridicat în picioare răspunzând, pe rând, “prezent” la apelul celor cinci dascăli din spatele catedrei: Nicolae Cojocaru (dirigintele seriei A), Moculescu Ileana (dirigintele seriei B), Creţu Ileana (profesoară de chimie), Marian Dragomir (dirigintele seriei G) şi Todescu Ileana (directorul liceului în perioada absolivirii).

Apoi, cu toţii au preluat cuvântul pentru a-şi caracteriza perioada în care au fost „absenţi” de pe băncile liceului şi au rememorat întâmplări amuzante din timpul orelor de curs. Această promoţie a fost într-adevăr una de succes, deoarece nu numai protagoniştii din spatele băncilor au ajuns la un nivel înalt în cariera abordată, ci şi o parte dintre cei care i-au îndrumat de la catedră au progresat în meseria pe care o practică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revedere cu mari emoţii

Cum este cazul actualului decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, instituţie de învăţământ de prestigiu, profesorul universitar doctor Marian Dragomir, care în trecut a pregătit în materie de educaţie fizică şi sport mai multe serii de absolvenţi ai Liceului „Traian Vuia”, şi, fiind prezent la reuniunea promoţiei ’92, a rămas cu o impresie plăcută provocată de veştile bune venite din partea foştilor elevi, unii dintre ei ajungând acum să îi fie chiar colegi în cadrul mediului universitar.

E o mare bucurie pentru mine să îmi revăd foştii colegi şi elevi din timpul când profesam la acest liceu. Ce este mai frumos pentru un profesor decât să îşi reîntâlnească după ani elevii şi să afle ce realizări au avut. Unii dintre ei au devenit economişti, profesori la toate nivelurile de şcolarizare, cu o parte din ei m-am revăzut pe holurile Universităţii din Craiova, alţii şi-au format propria afacere, iar o parte au urmat o carieră în domeniile pe care le-au studiat intensiv la liceu. Absolvenţii acestei promoţii au făcut proba profesionalismului lor peste tot unde şi-au desfăşurat activitatea. Au realizat în activităţile pe care le practică lucruri deosebite. Pentru un profesor este o mare bucurie să vezi că cei pe care i-ai îndrumat în timpul liceului, sentimentul că ai contribuit cu o mică parte din viitorul lor, au reuşit în viaţă, au familii sunt oameni de succes. Personal a fost un moment emoţionant, pentru că este prima oară când mă întâlnesc cu foştii mei elevi de la clasele la care am profesat şi la care am fost diriginte.
Marian Dragomir, fost profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul „Traian Vuia” şi în prezent decanul facultăţii de profil din Craiova

Reuniunea a continuat cu o petrecere festivă desfăşurată la un restaurant local din Craiova, unde rândurile s-au mai întregit, fiind prezenţi mai mulţi absolvenţi ai promoţiei amintite.

Politica