miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vizită Regală la Craiova

Ieri la orele prânzului Gara Craiova era plină ochi de oameni “înarmaţi” cu steagul tricolor şi flori. Sute de oameni au aşteptat cu sufletul la gură sosirea Trenului Regal în Gara Craiova. Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae au venit în Bănie la invitaţia edilului-şef al urbei, cu ocazia zilelor oraşului.
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Principesa Moştenitoare Margareta a invitat în Trenul Regal, un număr de treizeci de vârstnici şi copii, beneficiari ai programelor inter-generaţionale derulate de Fundaţia Principesa Margareta a României prin Centrul Comunitar Generaţii şi Programul „Niciodată singur“.Odată ajunşi în Craiova, au fost întâmpinaţi de primarul Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, dar şi de prefectul Marius Deca, cu pâine şi sare. Pe pâine însă era scris mare şi greşit “BINE A-ŢI VENIT”. Cei trei membri ai Familiei regale probabil nici nu au observat. Asta pentru că au fost primiţi în aplauzele sutelor de craioveni pe un “covor” roşu.

Alteţele Lor Regale au fost aclamate în cor de oamenii aflaţi în Gară. S-a strigat “trăiască Regele” şi “jos comuniştii”.
Programul familiei regale a continuat cu o vizită la Primăria Craiova, unde Alteţele Lor au avut discuţii cu oficialităţile locale.
“Mă simt ca acasă. Acum îmi creez amintiri (n.r. cu şi despre Craiova)”, a spus Principesa Margareta.
După-amiază, Principele Radu şi Principele Nicolae au participat, la Centrul Multifuncţional Craiova, la evenimentul de promovare a lecturii „Cărţile Copilăriei“, program desfăşurat, la nivel naţional, de Curtea Veche Publishing.

La mulţi ani tuturor copiilor! Avem aici toate vârstele, de la bunici, la părinţi, profesori şi copii. Sunteţi atât de mulţi şi atât de plini de frenezie şi entuziasm că trebuie reduse cuvintele la cât mai puţine. Principele Nicolae şi cu mine nu am participat niciodată la o lansare a Cărţilor Copilăriei cu atât de multă lume în jur. Aici este un fel de Craiova în miniatură. Suntem bucuroşi să ştim că fiecare dintre voi aveţi în mână unul dintre cele zece volume frumoase, de la Peter Pan, la Alice în ţara minunilor. Să sperăm că România de azi şi de mâine nu va mai exista fără copiii plini de cărţi. Vă mulţumesc tuturor că aţi făcut efortul să fiţi astăzi (n.r.-ieri) alături de noi.
A declarat ASR Principele Radu al României

Policlinica Buna Vestire Craiova

În finalul evenimentului a urmat o sesiune de autografe.
În plus, Familia Regală nu a putut rata evenimentul care a încheiat Zilele Craiovei. Este vorba de spectacolul muzical-coregrafic „Carmina Burana“, de Carl Orff, în interpretarea artiştilor Operei Române Craiova, spectacol ce a avut loc de la ora 22 în Piaţa “Mihai Viteazul”.
Trenul Regal a fost deschis vizitării timp de 5 ore. Sute de curioşi l-au văzut.
În această dimineaţă, Alteţele Lor Regale vor părăsi municipiul Craiova în Trenul Regal.

Politica