sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«STAGII DE PRACTICĂ PENTRU CARIERA TA ÎN DREPT»

Institutul Notarial Român, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Loop Operations şi Economic Confort, anunţă lansarea proiectului „Stagii de practică pentru cariera ta în drept!” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în data de 2 iunie, începând cu ora 12.00, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale (Aula Magna) a Universităţii din Craiova (Craiova, Calea Bucureşti, nr. 107D). Proiectul se adresează studenţilor şi masteranzilor la drept şi administraţie publică din regiunea Sud-Vest şi are ca obiectiv facilitarea tranziţiei acestora de la şcoală la piaţa muncii.

Evenimentul va duce în faţa studenţilor reprezentanţii partenerilor implicaţi în derularea proiectului, precum şi potenţiali angajatori de la nivelul regiunii Sud-Vest care vor aborda problematica dezvoltării unei pieţe a muncii moderne, flexibile şi inclusive, care să permită integrarea în muncă a tinerilor absolvenţi. Pe durata evenimentului, invitaţii vor identifica împreună cu participanţii soluţii pentru facilitarea accesului absolvenţilor de studii juridice şi administrative la obţinerea unui loc de muncă şi dobândirea experienţei practice necesare la locul de muncă încă din timpul studiilor.

În acest sens, prin intermediul proiectului „Stagii de practică pentru cariera ta în drept!” ne propunem următoarele: organizarea unui program integrat şi personalizat de consiliere şi orientare profesională pentru 500 de studenţi ce urmează studii juridice şi administrative; dezvoltarea unei platforme online ce va permite comunicarea directă cu tutorii şi consilierii în carieră, precum şi accesul la cele mai relevante resurse din domeniul juridic; încheierea a 30 de parteneriate cu organizaţii cu activitate în domeniu în vederea derulării stagiilor de practică; organizarea stagiilor de practică pentru 250 de studenţi în cadrul unor organizaţii cu activitate relevantă în domeniul juridic, precum: cabinete de avocatură, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silită, instanţe judecătoreşti etc.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin organizarea de stagii de practică dedicate studenţilor şi masteranzilor de la facultăţile de drept şi administraţie publică, proiectul îşi propune să obţină următoarele rezultate: îmbunătăţirea accesului studenţilor şi masteranzilor pe piaţa muncii şi diminuarea ratei şomajului; facilitarea procesului de planificare a carierei şi de identificare a unui loc de muncă; încurajarea şi promovarea parteneriatelor pe termen lung între mediul academic şi organizaţiile de profil.
Printre beneficiile pentru tinerii incluşi în program, se numără: echivalarea programului de pregătire practică obligatoriu pe durata anilor de studiu; posibilitatea angajării după finalizarea programului de practică la unul dintre partenerii de practică; accesul la o platformă online cu informaţii de actualitate din domeniul juridic şi cu resurse privind evoluţia pieţei muncii din România; oportunitatea interacţiunii cu profesionişti în domeniu.

Politica