joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bazinul de înot din Slatina, inaugurat

Primul bazin acoperit de înot din judeţul Olt, a fost inaugurat, ieri, la Slatina, în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Dragnea i-a cerut unei fetiţe prezentă la eveniment să taie panglica tricoloră inaugurală.
Totul a fost in afara protocolului pentru că toţi slătienenii (dregătorii judeţeni şi locali) erau nedumeriţi şi contrariaţi. Bucata de panglică i-a a fost dăruita fetiţei care a taiat-o. Se poate spune că un copil a inaugurat bazinul de ziua copiilor.

Gazda acţiunii a fost edilul Minel Prina, iar la inaugurare au luat parte şi preşedintele şi vicepreşedintele C.J. OLT, Paul Stănescu şi Marius Oprescu, parlamentarii de Olt, dar şi edilul caracalean Eduard Ciocazanu (presupunem pentru a vedea ce trebuie să realizeze şi el în urbea sa).
Prima întrebare a ministrului adresată edilului Minel Prina: “ Ştii să înoţi, nu? Răspunsul edilului a fost ca nu ştie dar că va lua lecţii de la instructori.
În mulţime erau şi doi ofiţeri ai SRI, în haine civile. Este pentru prima dată când se văd la asemenea evenimente ofiţeri de informaţii.  

Revenind, Dragnea a afirmat la inaugurarea bazinului de înot:
Sunt extrem de fericit că am reuşit să ducem investiţia aceasta la capăt, uitaţi-vă câtă bucurie am produs copiilor şi câţi copii, câte sute şi mii se vor bucura de acest bazin. (…) Vor fi nişte copii care vor creşte sănătos.
A spus Dragnea, care şi-a exprimat speranţa ca în viitor să se construiască şi un bazin de înot mai mare, potrivit AGERPRES

Policlinica Buna Vestire Craiova

AGERPRES mai arată că Dragnea a amintit că ministerul pe care îl conduce a alocat fonduri şi pentru continuarea lucrărilor la sala de sport polivalentă din Slatina, investiţie aflată în conservare de doi ani şi situată în imediata apropiere a bazinului de înot.

Am o veste bună, sala de sport se va continua, documentele sunt în curs de finalizare, zona asta va deveni un complex sportiv pe care Slatina îl merită. Un oraş cu mulţi copii care trebuie să facă sport. Sala de sport care a fost oprită din diverse motive va fi continuată, am reuşit să facem documentaţia.
A accentuat vicepremierul

Bazinul didactic de înot din Slatina are o lungime de 25 de metri, o lăţime de 12,5 metri şi cinci culoare de înot. Investiţia se ridică la aproximativ şase milioane lei, fonduri de la CNI, lucrările fiind începute în 2011, sistate un an mai târziu şi reluate şi finalizate anul acesta.
Preşcolarii şi elevii de şcoală primară şi gimnaziu de la unităţile de învăţământ din Slatina vor beneficia gratuit de cursuri de înot, cu o durată de 20 de ore pe an, pentru fiecare elev sau preşcolar. Dacă vor depăşi cele 20 de ore, reprezentând un curs de iniţiere gratuit, elevii vor beneficia de o reducere a tarifelor cu 50%. La bazinul de înot din Slatina lucrează patru instructori.  Noua bază sportivă este administrată de Clubul Sportiv Municipal Slatina.

Politica