joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Omul cu «bomba» eliberat de Tribunalul Mehedinţi

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Alin Marius Ţânicui, acuzat de deţinerea ilegală a unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, descoperit în căminul de vizitare a reţelei de apă-canal a unui bloc din Drobeta Turnu Severin.
Reprezentantul Biroului de informare şi relaţii publice al TJ Mehedinţi, judecător Cosmin Sima, a declarat joi, pentru AGERPRES, că, din cuprinsul materialului probator administrat de poliţişti până la această dată, nu rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea reţinută în sarcina sa.

Procurorii au contestat decizia magistraţilor severineni. Contestaţia urmează a fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova.
AGERPRES mai arată că, în context, Sima a afirmat că magistraţii au reţinut, fără niciun dubiu, săvârşirea faptei penale pentru care se efectuează cercetări, constând în confecţionarea şi deţinerea de către o persoană a unui dispozitiv exploziv ascuns într-un cămin situat în zona blocului de pe str. Migdalului nr. 5 din Drobeta Turnu Severin, unde a fost găsit în data de 22 mai), dar a apreciat că deocamdată “materialul probatoriu existent la dosar nu este în măsură să dovedească vinovăţia celui în cauză”, drept urmare, acesta va fi judecat în stare de libertate.

Reamintim că pe 22 mai un instalator a găsit un dispozitiv artizanal exploziv, într-o geantă, lăsată într-o scară de bloc din Severin.
La faţa locului au ajuns agenţi de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, de la Serviciile de Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, jandarmi, dar şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii şi o ambulanţă. De asemenea, la blocul respectiv a ajuns o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero, pentru a face verificări în zona adiacentă locului în care a fost găsit dispozitivul suspect.
Câteva zeci de locatari au fost evacuaţi până ce dispozitivul a fost ridicat.
Autorul a fost prins pe 26 mai în urma desfăşurării a nouă percheziţii domiciliare la persoane suspecte din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Timiş în urma întocmirii unui dosar penal instrumentat de I.P.J. Mehedinţi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la domiciliul celui în cauză au fost ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale. Acţiunea s-a derulat în parteneriat cu lucrătorii serviciilor de arme, muniţii şi substanţe periculoase din Dolj şi Timiş, şi a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.
A precizat Nicolae Lohon, IPJ Mehedinţi

Politica