sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COPILUL, MUZEUL ŞI POVESTEA

Muzeul Olteniei Craiova şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează, vineri 30 mai, ora 10.00, la Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi “Noricel” şi Casa de Tip Familial “Sf.Vasile”, acţiunea culturală “COPILUL, MUZEUL ŞI POVESTEA”.
Pentru că 1 Iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a sprijinii copiii cu dizabilităţi, de a inspira comunitatea, de a aprecia şi iubi copilăria, Muzeul Olteniei Craiova va oferi celor peste 30 de copii cu dizabilităţi, din cele două centre de protecţie, posibilitatea să devină, la ei acasă, ghizi pentru câteva ore într-o lume a Planetei verzi, o lume a jucăriilor realizate de ei pentru ei, într-o lume de poveşti şi oameni costumaţi în personaje pline de farmec.

Fiecare personaj, fiecare bucăţică de decor sau de costum, va constitui o pagină din cartea cu poveşti a copilăriei şi va reconstitui, în centrele menţionate, lumea fascinantă a muzeului.
Pentru că joaca senzorială este modul de exprimare specific copilăriei, iar prin  examinare, descoperire, explorare, copilul cunoaşte lumea din jurul său, specialiştii muzeului, ce derulează atelierele mobile “Bios Art”, împreună cu voluntarii din cadrul proiectului „I like the museum” vor prezenta fascinanta lume a insectelor, animalelor.

Utilizând ca şi sursă de inspiraţie materialul prezentat, în cea de-a doua parte a întâlnirii, copiii vor realiza reproduceri ale animalelor favorite folosind diverse tehnici (quilling, pictură, origami, confecţionarea unor fluturi din materiale reciclabile etc).
 Micuţii prieteni ai Muzeului Olteniei Craiova vor prezenta un program artistic, şi vor crea ad-hoc, împreună cu voluntarii instituţiei muzeale, un muzeu imaginar în care, cei mici vor deveni ghizi şi vor prezenta o altă faţă a lumii muzeale, una plină de bucuria şi inocenţa copilăriei.
Copiii vor învăţa micile secrete ale meseriei de muzeograf şi vor purta chiar ecusoane de ghizi.
La mulţi ani, copil frumos şi bun!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica