marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1 IUNIE SĂRBĂTORIT CU DESENE PE ASFALT ŞI ÎNDEMÂNARE DE ROLE

Porţile inspectoratului nostru s-au deschis astăzi (n.r. ieri) pentru o grupă de preşcolari de la Grădiniţa Tudor Vladimirescu din Craiova care au participat la un concurs de desene pe asfalt „Poliţistul, prietenul copiilor”
Preşcolarii au vrut să ne demonstreze încă o dată că ne sunt prieteni şi că au fost foarte atenţi la întâlnirile pe care le-au avut de-a lungul timpului cu poliţiştii şi au încercat să reproducă prin desen cu creta colorată viziunea lor asupra poliţiei.

Micuţii s-au străduit şi cu o paletă mare de culori au înveselit curtea inspectoratului reproducând maşini de poliţie, treceri de pietoni şi, bineînţeles, semaforul electric.
Pentru că au fost ascultători cei mici au avut privilegiul de a se urca într-o maşină a poliţiei rutiere şi să folosească staţia şi amplificatorul, iar vocile pline de voioşie au răsunat minute în şir. Drept recompensă noi, poliţiştii, le-am oferit dulciuri şi diplome care atestă talentul acestora la desene pe asfalt.

Ziua nu s-a încheiat cu această activitate şi ne-am deplasat la Liceul “Henry Coandă” unde poliţiştii rutieri şi cei de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii s-au întâlnit cu elevi ai acestei unităţi de învăţământ. Elevii de gimnaziu au demonstrat şi ei că sunt cunoscători ai legislaţiei rutiere, ţinând cont de faptul că aceştia folosesc frecvent rolele.
Pentru ca poliţiştii rutieri să se convingă că elevii nu sunt în pericol în momentul în care se deplasează pe stradă au amenajat un mic traseu cu jaloane,iar pasionaţii de role au fost nevoiţi să îl parcurgă. La finalul întâlnirii
poliţiştii le-au oferit cadou veste reflectorizante şi permise speciale pentru role.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ DOLJ

Politica