joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii doljeni îşi comemorează eroii

La 40 de zile de la Învierea Domnului, de Ziua Eroilor şi la praznicul Înălţării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj i-au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.
Miercuri, 28 mai a.c., la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, a avut loc slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii. Slujba religioasă a fost oficiată de preotul militar din cadrul I.J.J. Dolj şi au fost depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

De asemenea, la ceremonialul organizat joi, 29 mai a.c., la cimitirul Sineasca, va participa o delegaţie de cadre militare din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, iar un pluton de jandarmi (G.J.Mb. Craiova) va lua parte la constituirea şi defilarea Gărzii de Onoare.

Cele două sărbători, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunoştinţă şi smerenie în amintirea celor care, prin faptele lor, au scris o pagină în istoria acestei ţări precum şi pentru slava Mântuitorului.
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică atât în municipiul Craiova, la cimitirele Sineasca,  Ungureni, Evreiesc şi Catolic, precum şi în municipiul Băileşti, pe timpul desfăşurării manifestărilor consacrate Zilei Eroilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jandarmeria DOLJ

Politica