marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Artizanul «bombei» din Severin, arestat

Pe 22 mai, era panică în Drobeta Turnu Severin. Un instalator găsea un dispozitiv artizanal exploziv, într-o geantă, lăsată într-o scară de bloc din municipiu.
Geanta a fost observată de instalatorul care lucra pe scara blocului V12. Acesta a văzut în rucsacul de culoare neagră o sticlă învelită în scotch, care avea la cap un fitil şi posibil capse detonatoare. Unul dintre locatari a sunat imediat la 112.

E un recipient de 20 centimetri şi diametru de 10 cm şi cu un fitil la cap, e o sticlă învelită în scotch, dar nu se ştie ce este acolo. Am intrat în cămin să închid apa ca să fac o reparaţie la etajul IV. Eu nu am umblat în rucsac pentru că era închis şi l-a scos din cămin şi l-am pus deoparte până a venit poliţia. Eu dacă ştiam nu mai intram acolo, m-am speriat. Un vecin a sunat la 112 şi a venit poliţia.
Povestea atunci Nicolae Drinceanu, instalatorul

La faţa locului au ajuns agenţi de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, de la Serviciile de Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, jandarmi, dar şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii şi o ambulanţă. De asemenea, la blocul respectiv a ajuns o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero, pentru a face verificări în zona adiacentă locului în care a fost găsit dispozitivul suspect.
Câteva zeci de locatari au fost evacuaţi până ce dispozitivul a fost ridicat.
Ieri, poliţiştii mehedinţeni au anunţat că l-au reţinut pe autor. Este vorba de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Severin.
Acesta a fost depistat în urma desfăşurării a nouă percheziţii domiciliare la persoane suspecte din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Timiş în urma întocmirii unui dosar penal instrumentat de I.P.J. Mehedinţi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la domiciliul celui în cauză au fost ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale. Acţiunea s-a derulat în parteneriat cu lucrătorii serviciilor de arme, muniţii şi substanţe periculoase din Dolj şi Timiş, şi a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.
A precizat Nicolae Lohon, IPJ Mehedinţi

Vinovatul va răspunde în faţa legii pentru  producere, experimentare, prelucrare, deţinere şi transport a unui material exploziv.
 
Proiectil găsit pe stradă

Pe de altă parte, ieri, o echipă de pirotehnişti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi a ridicat de pe o stradă din municipiul Orşova un proiectil de artilerie. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Flavius Iscru, a declarat pentru AGERPRES că acesta a fost descoperit de un cetăţean în timp ce curăţa un şanţ de scurgere a apelor pluviale.

Proiectilul de artilerie provine din timpul conflictelor armate din anul 1944. El a fost ridicat în condiţii de siguranţă şi depozitat într-un spaţiu special amenajat într-un subsol.
A precizat Iscru pentru AGERPRES

Politica