sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Garanţii pentru TINEri

Proiectul pilot intitulat “Garanţii pentru TINEri” este derulat de către Blocul Naţional Sindical ca partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, alături de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Proiectul îşi propune să faciliteze accesul pe piaţa muncii a tinerilor care se află în dificultate şi nu găsesc un job şi îi sprijină totodată să devină afacerişti.
Acesta se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani, destinat cu precădere tinerilor care nu promovează examenul de bacalaureat.
Este implementat în toată ţara, în regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Est Dobrogea, regiunea Sud-Muntenia, regiunea Bucureşti-Ilfov şi sunt deschise centre de garanţii în fiecare judeţ. Cei interesaţi se pot înscrie la Centrul de Garanţii pentru Tineri deschis la Craiova la adresa Str. Împăratul Traian, nr.119A, et 1.

În cadrul programului, tinerii vor beneficia de un program gratuit de consiliere şi orientare profesională pentru a găsi aptitudinile pe care le deţin fiecare, de un stagiu de ucenicie plătit în firme din România, dar şi asistenţă antreprenorială în urma căreia vor putea să îşi construiască propria afacere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este unul dintre cele două proiecte pilot pe care Ministerul Muncii le-a iniţiat la sfârşitul anului trecut, proiectul “Garanţii pentru TINEri” îşi propune să îşi atingă obiectivele care vizează o categorie vulnerabilă şi anume tinerii care nu au luat examenul de bacalaureat. Este un proiect pilot pentru că pe baza evaluărilor pe care le vom face vom vedea care din măsurile pe care le aplicăm acum, cele dedicate sprijinirii tinerilor în procesul de tranziţie de la zona crepusculară în care se află către continuarea şcolii sau către un loc de muncă. Relaţionăm cu mediul de afaceri, cu economia reală, pentru a identifica la nivelul firmelor disponibilităţi de ocupare pentru tineri, din discuţiile cu patronatele le identificăm nevoile de calificare pentru tinerii respectivi şi le oferim tinerilor gratuit, programe de formare profesională în momentul când le-am găsit un potenţial angajator pot face ucenicie plătită în cadrul firmelor.
A spus Dumitru Costin, preşedinte Blocul Naţional Sindical

Cei care se iniţiază în afaceri sunt susţinuţi şi cu bani pentru a-şi putea consolida întreprinderea.

Primesc premiu în bani pentru a-şi acoperi costurile de înregistrare a firmei şi îi asistăm ca planul lor de afaceri să beneficieze de finanţare.
A completat Dumitru Costin, preşedinte Blocul Naţional Sindical

Proiectul a fost lansat în prezenţa reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Primăriei Craiova, Prefecturii judeţului Dolj.
Secretarul Municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, le-a spus tinerilor aflaţi la evenimentul de lansare al proiectului că stă la dispoziţia lor pentru consilierea în orice situaţie.

Noi suntem susţinătorii acestor proiecte mai ales la categoria vulnerabilă, mai puţin cuprinsă în programele generale guvernamentale. Exprim toată disponibilitatea pe care autoritatea locală o are cu privire la asemenea parteneriat. Municipalitatea îşi exprimă dorinţa de a fi alături de dumneavoastră în limita competenţelor sale legale, de aceea noi în permanenţă participăm la activitatea de consiliere şi formare dar şi la parteneriat general, îmi doresc ca perspectiva legislativă să fie mai bună, ca dumneavoastră să credeţi că suntem parteneri adevăraţi pentru că lumea se adresează Primăriei indiferent de orice are nevoie.
Nicoleta Miulescu secretarul Municipiului Craiova

Reprezentantul Prefecturii şi-a exprimat convingerea că este nevoie de astfel de proiecte care să-i sprijine pe tineri în inserţia lor pe piaţa muncii.

Proiectul Garanţii pentru tineri mi se pare îndrăzneţ şi util, e nevoie de o consiliere mai amănunţită şi laborioasă a tinerilor absolvenţi care trebuie să îşi găsească un loc de muncă potrivit pregătirii fiecăruia, aceste proiecte sunt cam rare în România. În cadrul instituţiei prefectului funcţionează comisia de dialog social, avem un dialog permanent şi cunoaştem probleme, în măsura în care avem competenţe le şi rezolvăm.
A spus Victor Nicoară, consilier în cadrul Prefecturii judeţului Dolj

Inspectoratul Şcolar Judeţean reprezentat de Nicuşor Cotescu a îndemnat tinerii să aibă încredere în astfel de Centre de Garanţii pentru TINEri şi să le calce pragul.

Este un proiect ambiţios care vine în sprijinul grupului ţintă, respectiv tinerii. Şcoala este neputincioasă în a rezolva problema copiilor, pentru că nu are un program bine pus la punct, decât acele ore de dirigenţie, dar iată că avem organizaţii, coordonatori de proiecte care vin în sprijinul dumneavoastră, să mergeţi către dumnealor şi să vă găsiţi răspunsurile în ceea ce vreţi să faceţi mâine.
Nicuşor Cotescu, inspector şcolar adjunct ISJ Dolj

Politica