joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima locomotivă Diesel creată la Craiova după 24 ani

ELECTROPUTERE VFU – RELOC SA Craiova a finalizat locomotiva Diesel 1260 CP. Aceasta a fost realizată şi proiectată în parteneriat cu societatea americană Caterpillar. Este o locomotivă de manevră grea şi transport de marfă, prima proiectată şi realizată la Craiova după o stagnare de 24 ani a producţiei
în Bănie.
Locomotiva este echipată cu două motoare Diesel de 630 cai putere fiecare şi poartă numele de Terra Nova.
Există deja comenzi pentru a produce astfel de opt locomotive în Europa de Vest, aşa că se va suplimenta numărul angajaţilor.
În plus, în fiecare lună se vor produce trei locomotive de acest tip.

Noua locomotivă Diesel hidraulică pentru manevră grea şi remorcare trenuri de marfă este izvorul unui parteneriat între noi şi Caterpillar, face parte dintre primele trei proiecte ale lui Caterpillar. În Electroputere VFU Craiova-RELOC Craiova s-a creat o linie de fabricaţie pentru aceste locomotive, locomotive care sunt proiectate a fi utilizate pe căi ferate de ecartament îngust, metric până la căi ferate largi din spaţiul CSI. Aceasta este o locomotivă versatilă care poate funcţiona oriunde la nivel mondial, este o locomotivă a viitorului, întruneşte stagiul 3B pentru emisii poluante, stagiu care nu este obligatoriu încă în U.E. Vom avea o capacitate de trei locomotive pe lună, deja avem un precontract în Europa de Vest pentru opt locomotive. Această nouă locomotivă va crea locuri de muncă pentru Craiova, cel puţin 100 în viitorul apropiat.
A spus Graţian Călin, manager Reloc S.A.

Locomotiva este creată cu foarte multe îmbunătăţiri, are două transmisii hidraulice şi două cutii de viteză. Vânzarea locomotivei se va face la nivel global, oriunde există cerere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este destinată exportului în general, este plecată din industria de automotive, este foarte ieftină. Nu ne-am focusat pe România, ideea a venit dintr-o analiză de marketing. Piaţa de transport feroviar de marfă şi manevră în Europa s-a deschis, au apărut operatori privaţi care îşi doresc locomotive, din păcate cele second-hand şi de manevră s-au epuizat, noi venim cu o soluţie, avem o adresabilitate vizavi de operatorul privat, căreia îi dăm o locomotivă nouă.
A spus Graţian Călin, manager Reloc S.A.

Managerul Caterpillar a confirmat spusele directorului Reloc S.A conform cărora noua locomotivă nu va polua atât de mult, va fi chiar prietenoasă cu mediul înconjurător.

Este un proiect important pentru Caterpillar şi la fel de important că suntem parte din revitalizarea ramurii de locomotive a businessului, la această locomotivă introducem noi tehnologii şi în felul în care funcţionează în acest moment locomotivele de manevră. Locomotiva, motorul sunt extrem de fiabile, eficiente şi prietenoase cu mediul înconjurător. Suntem interesaţi de sporirea calităţii vieţii, ne interesează să participăm la îmbunătăţirea infrastructurii ţării, şi ajutăm mediul înconjurător prin mai puţine emisii toxice.
A spus  Allen Helton, manager Caterpillar

Lia Olguţa Vasilescu, edilul şef al oraşului a spus că asocierea firmei Electroputere cu Reloc a fost una benefică fiindcă a sprijinit la crearea unor noi locuri de muncă:
Este o veste îmbucurătoare pentru Craiova demonstrăm că putem să fim jucători în piaţă, după 24 ani este prima locomotivă creată la Craiova cu un concept internaţional de temut pentru că este în primele trei din lume, pentru mine cea mai bună veste a fost cumpărarea anului trecut a fabricii Reloc pentru că a însemnat 500 locuri de muncă în plus şi vestea bună e că vor continua să angajeze craioveni, sperăm să demonstrăm că brandul Electroputere poate să reînvie.

Directorul Reloc SA a mai adăugat că peste doi ani se va construi la Craiova o nouă locomotivă Diesel electrică, de linie între 2500-3000 cai putere tot în parteneriat cu firma americană Caterpillar.
Firma Reloc, situată în Craiova chiar vizavi de Electropuetere, este deţinută de Grampet Group, iar în prezent se numeşte Electroputere VFU-Reloc SA Craiova. Grampet Group a achiziţionat, la sfârşitul anului 2012, activitatea de producţie de locomotive de la Electroputere Craiova şi o parte a brandului, respectiv Electroputere VFU (vehicule feroviare urbane).

Politica