joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mircea Moise: «Zero șanse ca CSU să joace în Liga I»

Reporter: Domnule Mircea Moise, CSU anunţă cu surle şi trâmbiţe că a primit licenţa de Liga I, cum comentaţi?

Mircea Moise: Da, se pare că CSU a primit licenţa de Liga I şi cred că comisiile au procedat oarecum corect, având în vedere faptul că în prealabil Regulamentul de licenţiere a fost modificat de Sandu Mircea la solicitarea domnului Viorel Duru, în sensul că pentru prima oară după nouă ani de la licenţiere s-a scos prevederea cu privire la continuitatea sportivă de minim trei ani de zile. Cu alte cuvinte, Sandu Mircea a modificat regulamentul, apoi a încheiat contracte cu membrii comisiei de licenţiere şi le-a pus în braţe regulamentul de licenţiere pentru a acorda licenţele cluburilor de fotbal. Este adevărat că nu Sandu Mircea a solicitat ca CSU să primească licenţa, numai că acest domn (adorat de apropiaţi şi hulit de marea majoritate a participanţilor la fenomenul fotbalistic) a creat special toate condiţiile – aşa cum de altfel au afirmat susţinătorii din umbră al celor de la CSU. Or, continuitatea sportivă a fost sustinuţă cu tărie de-a lungul timpului atât de Sandu Mircea cât şi de dl. Duru, aceasta fiind în fapt o prevedere pentru corectitudinea competiţiei sportive care s-a aplicat şi se aplică în funcţie de interesul personal al grupului.

Reporter: Pai şi cum este posibil ca aceste regulamente să se schimbe aşa, peste noapte?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mircea Moise: Această modificare a fost făcută anul trecut cu scopul vădit de a integra CSU în Liga I. Adică au modificat regulamentul pentru că Sandu Mircea a fost scutit de Municipiul Craiova de plata sumei de 2.000.000 euro reprezentând prejudiciul produs prin excluderea Universităţii Craiova din fenomenul fotbalistic. Pentru Sandu Mircea şi alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF nu a contat  că s-a încălcat regula celor trei ani, însă nu-i ajută la nimic, mai mult le agravează situaţia penală şi mai cu seamă activitatea infracţională a DOAMNEI PRIMAR, deoarece infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată este una probată.

Reporter: Deci, practic, dacă CSU din punct de vedere fotbalistic va termina finalul de campionat din competiţia Ligii a II-a pe un loc promovabil, asta înseamnă că va evolua în Liga I?

Mircea Moise: Nicidecum, CSU nu are cum să joace în Liga I până în anul 2016, deoarece se loveşte de Statutul FRF şi de legea penală, acte superioare acestui regulament de licenţiere, de altfel unul fraudulos întocmit. Statutul FRF este foarte clar,  art. 54 prevede această continuitate sportivă de minim trei ani şi nimeni nu poate trece peste această prevedere. De altfel Comitetul Executiv al FRF a şi învestit Comisia de Disciplină să se pronunţe cu privire la acest aspect iar decizia Comisiei de Disciplină va fi în sensul celor arătate de art. 54 din Statutul FRF.

Reporter: Pai dacă au obţinut licenţa de Liga I?

Mircea Moise: Nu contează că au obţinut licenţa de Liga I. În cazul CSU licenţa nu le garantează dreptul de participare în Liga I, deoarece, CSU are o situaţie specială, o situaţie ieşită din comun şi încalcă, aşa cum spuneam, un articol important din statut. Aşa cum cunoaştem cu toţii, au existat şi alte cluburi care au mai obţinut licenţa de Liga I şi nu au putut juca în Liga I întrucât nu au îndeplinit criteriul celor trei ani care are în vedere criteriul meritului sportiv. De exemplu, anul trecut Vâlcea nu a putut participa în Liga I deşi din punct de vedere al locului ocupat în clasamentul Ligii a II-a era pe un loc ce îi permitea accesul în Liga I. Când facem referire la criteriul sportiv includem şi ceea ce prevede art. 54 din Statutul FRF care este inclus în cadrul condiţiei sportive şi trebuie îndeplinită, mai ales că până în acest moment CSU nici nu este afiliată la Federaţia Română de Fotbal, iar această situaţie a îngreunat foarte tare planul diabolic creat de părinţii CSU.

Reporter: Şi dacă o să modifice statutul?

Mircea Moise:  În primul rând nu cred că se poate convoca Adunarea Generală a Federaţiei până nu se clarifică situaţia actualului preşedinte ales. Eu cred că FRF, acţionarii CSU şi alţii trebuie să îşi facă probleme de faptul că vor fi trimişi în judecată. Pe de altă parte, îmi este greu să cred că două treimi din membri asociaţi ai FRF vor vota scoaterea unei asemenea prevederi din statut, care fără doar şi poate este una pentru corectitudinea fotbalului. Nu în ultimul rând, orice decizie va lua Adunarea Generală va fi contestată, ori după cum se ştie, modificările intervenite la statut, produc efecte numai după ce sunt înscrise la tribunal, iar acestă iniţiativă care îmbracă formele unui alt abuz este imposibil să poată produce efecte mai devreme de anul 2015.
De asemenea, mai vreau să adaug că orice inţiativă a Federaţiei sau a conducerii Federaţiei în a modifica statutul pe această temă ar însemna noi fapte din lungul  şir de infracţiuni de corupţie săvârşite pentru a favoriza atât CSU cât şi pe Sandu Mircea, şi mă îndoiesc că mai este cineva dispus să îşi asume asemenea riscuri.

Reporter: În concluzie, care este opinia dumneavoastră în ceea ce priveşte posibilitatea de promovare a acestei echipe?

Mircea Moise: Sunt zero şanse ca CSU să poată promova în Liga I în acest sezon, deoarece nimeni nu poate trece peste prevederile statutului, nimeni nu are curajul să îşi asume asemenea răspunderi penale. Probabil că dacă nu ar fi fost trimişi în judecată şi ar fi rămas Sandu Mircea la conducerea FRF, lucrurile stăteau altfel. Însă în actualul context, pentru ca CSU să joace în Liga I va trebui ca cineva să semneze anumite acte care îndeplinesc elementele constitutive ale infracţiunii. Mă îndoiesc că ar mai exista o asemenea persoană care să fie dispusă pentru asemenea fapte.
Oricum, în cadrul dosarului penal, DNA instrumentează toate actele care au făcut posibilă apariţia CSU.
Din punctul nostru de vedere, nu se pune problema dacă CSU Craiova va evolua în Liga I vreodată, ci dacă această echipă va mai rămâne în competiţie, deoarece ea a fost constituită prin infracţiune la iniţiativa lui Sandu Mircea cu scopul clar de a îngropa şi substitui adevărata Universitatea Craiova şi a crea o aparenţă de legalitate în dosarul penal.
Apariţia CSU s-a făcut prin încălcarea gravă a legilor civile şi penale şi a produs vătămări grave atât clubului de fotbal Universitatea Craiova cât şi acţionarilor săi, ori în opinia mea, dorinţa de a juca în Liga I a CS-ului este „o tichie de mărgăritar ce îi trebuie chelului”, întrucât numai cine nu vrea nu vede infracţiunile săvârşite pentru ca CSU să apară şi să joace fotbal, atât în Liga a II-a, cât şi în Liga I.

Politica