marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis, la Craiova: «Viitorul Guvern-PNL»

Acesta s-a întâlnit cu liberalii doljeni la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. La eveniment au luat parte şi liderii PNL de la Dolj, dar şi europarlamentarul Cristian Buşoi.

Primul care a luat cuvântul a fost senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea

Peste câteva zile Partidul Naţional Liberal va susţine încă un examen, după o campanie în care am decis cu toţii că nu vom chema oamenii la vot pentru a atinge un simplu scor, ci pentru a le arăta respect şi o perspectivă cu soluţii concrete. Alegerile europarlamentare sunt declaraţia noastră clară de intenţie că nu dorim doar un loc în Europa, ci să ne aliniem şi asumăm ritmul ei atât politic, economic, social, cât şi simbolic. Ne dorim nu doar o ţară ca afară, ci o ţară în care să ne întoarcem fără să avem senzaţia că am fost afară. O ţară în care decenţa şi curăţenia individuală nu sunt subiecte de luat în râs de cei care nu s-au ridicat niciodată mai sus din cauza propriei neputinţe. Celor care încă trag cu coada ochiului la sloganuri de tip “USL trăieşte”, vreau să le spun că PNL şi-a asumat întodeauna rolul de titular nu de rezervă, iar manifestul liberal se va transforma în manifestarea libertăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

«Suntem ultima speranţă»

De o lună de zile mergem din casă în casă şi vorbim cu oamenii despre problemele lor, despre soluţiile pe care le putem găsi împreună. Nu ne interesează ameninţări, nu ne este teamă de absolut nimic. Vrem să discutăm despre locuri de muncă, vrem să discutăm despre investiţii, despre infrastructură şi despre subvenţii, nu despre Băsescu sau Ponta la puşcărie. Asta nu ne mai interesează, pentru că oricum vor pleca. În această ultimă săptămână aş dori să fac apel, în primul rând, la colegii de generaţie cu mine. Suntem ultima speranţă şi PNL şi-a făcut întotdeauna datoria faţă de România cu cele mai mari sacrificii.
Claudia Benchescu, candidat PNL la alegerile europarlamentare

Europarlamentarul Cristian Buşoi a afirmat la rândul său:
Cu toţii avem o datorie morală, aceea de a aduce mai multă prosperitate, mai multă democraţie, mai multă normalitate şi de a scăpa de PSD. Cred că este un obiectiv pe care ni-l putem asuma. Românii aşteaptă un stat de drept, românii aşteaptă o economie de piaţă care să le aducă tuturor prosperitate nu doar baronilor, românii aşteaptă ca în această ţară legile să se facă în interesul tuturor şi nu doar în interesul acelor care se află vremelnic la putere. Românii nu mai vor să se întoarcă în perioada 2000-2004, în care un partid acapara totul, avea toate funcţiile, toate puterile, toate bugetele şi nu avea alt obiectiv decât să aibă România la picioare aşa cum, din păcate, face în acest moment PSD

Preşedintele PNL Craiova, Ionuţ Stroe, a dat de înţeles că, în 2016, PNL va avea candidat propriu la Primăria Municipiului.

Mi-a plăcut enorm formularea lui Marian  Petrache, de acum câteva zile, referitoare la scorul PNL: “Putem lua cât vrem!” Eu zic, între 10 şi 25%, în sensul că dacă vrem să muncim, să ne mobilizăm, putem ajunge la 25%. Dar dacă folosim zicala, nu străină de mulţi, “Să mergem pe burtă”, 10% luăm oricum. Acum avem de răspuns la o întrebare cu mai multe nuanţe: 10 sau 25%; la toamnă vrem preşedinte comunist, sau liberal; în 2016, la Craiova, obiectivul nostru e să aşteptăm oferte de viceprimar sau să ne batem pentru Primărie?
Ionuţ Stroe, preşedinte PNL Craiova

Ultimatum pentru dezertori

Liderul liberalilor doljeni, Mihai Voicu, le-a transmis celor care s-au aliat cu social-democraţii, să se înscrie în termen de o săptămână oficial în PSD, altfel vor fi daţi afară.

În judeţul Dolj, USL nu numai că a murit, dar nu se numeşte Lazăr. În judeţul Dolj, cale de întoarcere la colaborarea cu PSD nu mai există. Pe fiecare zi ce a trecut din această campanie, ne-am convins că în realitate este o bătălie pentru democraţie. Au fost foşti colegi de-ai noştri care au dorit să le fie mai cald sub fustele doamnei Olguţa Vasilescu. Le transmit că au la dispoziţie şapte zile să treacă la PSD, după aceste şapte zile îi vom uşura noi de povara de a fi membri PNL.
Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj

«De dragul oamenilor am plecat de acolo, USL este de domeniul trecutului»

Klaus Iohannis şi-a început discursul în aplauzele liberalilor prezenţi la Casa de Cultură a Studenţilor. Prim-vicepreşedintele PNL a vorbit mai întâi despre motivele plecării de la guvernare.

În 2012, USL în mare vogă, noi cu PSD promiteam oamenilor schimbarea regimului: scăpăm de un sistem unde omul a fost privit doar ca o mărime statistică, scăpăm de baroni, scăpăm de un regim autoritar. Noi, PNL, am spus aceste lucruri fiindcă le-am crezut. Dar, ghinion, alţii au avut alte planuri. Noi nu am dorit să călcăm în picioare principiile pentru care am intrat în campanie, nu am dorit să dezamăgim oamenii. De dragul oamenilor am plecat de acolo, USL este de domeniul trecutului.
Kalus Iohannis, prim-vicepreşedinte PNL

«Viitorul Guvern-PNL»

Noi vrem să guvernăm ţara. Să nu creadă cineva că am făcut un pas înapoi ca să dispărem de pe scena politică. Noi, PNL, mergem hotărâţi în toate alegerile, noi PNL, avem tandemul Antonescu şi cu mine şi dorim să mergem mai departe. Unui partid serios îi şade bine cu un plan. Sâmbătă la Bucureşti am lansat un program economic, un program economic pentru viitorul Guvern, care va fi PNL. Partidul Naţional Liberal va guverna România. Noi propunem românilor un program economic pe 10 ani: relaxare fiscală, reindustrializare, modernizarea agriculturii, crearea unei clase de mijloc de care România să fie mândră. PNL are un viitor bun, iar dumneavoastră, din Craiova, aveţi un potenţial enorm: în 2016 puteţi să atacaţi Primăria Craiovei.
Klaus Iohannis

Politica