miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anti PSD-iştii fac front comun la alegeri

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, preşedinte al PDL Dolj şi candidat al democrat liberalilor pentru un nou mandat în Parlamentul European a susţinut, ieri, o conferinţă de presă. Marian Jean Marinescu a declarat că este singurul oltean aflat pe listele partidelor pentru alegerile din 25 mai care are şanse să ajungă în Parlamentul European. Marinescu este pe poziţia a patra pe lista PDL.
Preşedintele PDL Dolj a criticat celelalte partide pentru că, în loc să îşi promoveze candidaţii la aceste alegeri, fac campanie pentru prezidenţiale.

Această campanie a fost cumva atipică faţă de alte campanii. Alegem pe 25 mai reprezentanţii României care vor merge în Parlamentul European. Cred eu că singurul partid care a făcut într-adevăr o campanie europeană este Partidul Democrat Liberal. Restul au încercat să facă o precampanie pentru toamnă, pentru preşedinţia României. După cum aţi văzut, avem tot felul de candidaţi în această campanie, pe bannere, pe afişe. Am văzut că şi Antonescu candidează şi Iohannis şi Ponta şi Manda şi Olguţa Vasilescu, toată lumea candidează. Nu ştiu pe ce liste, că nu am văzut listele, dar sunt candidaţi peste tot. Sunt candidaţi probabil de profesie, candidaţii care sunt în liste probabil că nu au valoarea necesară să fie şi pe bannere, ceea ce cred că aici au dreptate. Noi am făcut o campanie, zic eu, absolut normală. În Dolj, aţi văzut situaţia. Există un candidat peste tot. Îl cheamă Marinescu Marian Jean. E adevărat sunt cumva flatat că peste tot mă bat cu Ponta, cu Antonescu. Nu ştiu cum vor fi în Parlamentul European aceşti indivizi. Sunt singurul candidat din Oltenia care ajunge în Parlamentul European. Nu mai are niciun alt partid unul pe un loc care să putem să spunem că ajunge în Parlamentul European. Probabil de aceea mi-au fost date bannerele jos şi tăiate pe alocuri dar, asta-i viaţa. Ne-am obişnuit cu acte din acestea de lipsă de educaţie.
Marian Jean Marinescu, europarlamentar PDL

Marinescu a mai declarat că PDL îşi propune ca la acest scrutin să obţină un scor peste cel al PNL. De asemenea liderul democrat-liberalilor doljeni spune că speră la o prezenţă mai mare la urne anul acesta, faţă de anterioarele alegeri pentru Parlamentul European. Asta pentru că oamenii au înţeles ce beneficii poate aduce Uniunea Europeană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am fost şi am discutat cu oamenii, ştim ce se spune despre aceşti doi ani de guvernare, ştim ce se spune şi despre noi, dinainte de aceşti doi ani de guvernare. Am constatat că oamenii ştiu ce ne poate aduce Europa şi aşteaptă foarte mult de la Uniunea Europeană. Putem spune că sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat acum prin ajutorul Uniunii, dar ar vrea să fie şi mai mult în toate domeniile. Duminică este o zi importantă. Indiferent de preferinţele politice pe care le are fiecare român, cel mai important lucru este să participe la vot, pentru a decide într-un număr cât mai mare pe cei care se duc în Parlamentul European, pentru că cei care se duc acolo au o misiune importantă, se stabileşte legislaţia naţională, a fiecărui stat membru şi trebuie să fie oameni competenţi, să apere interesul naţional şi să ştie ce direcţie să aleagă pentru România, pentru Europa.
Marian Jean Marinescu, europarlamentar PDL

Dragnea în Dolj, «o problemă»

Europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu a mai afirmat că prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea în judeţ reprezintă “o problemă” pentru că s-ar putea “repeta performanţa de la referendum”, când pe listele speciale au apărut ca votanţi şi persoane decedate.
Marinescu l-a ironizat pe Dragnea care a afirmat, în mai multe rânduri, că debitul Dunării este măsurat în metri pe secundă şi nu în metri cubi pe secundă.
“Ar fi foarte interesant, am putea să facem rafting pe Dunăre”, a spus Marinescu.
Revenind, preşedintele PDL Dolj a anunţat că pentru a asigura corectitudinea procesului de votare a ajuns la o înţelegere cu partidele “anti PSD”.

Să nu cumva să fie aici şi din alte motive, să repete performanţa de la referendum. Noi avem o adresă oficială prin care ni se spune că 10% din CNP-urile care au fost pe listele speciale la Referendumul din 2012 nu sunt reale. E adevărat, erau şi şapte persoane decedate, ceea ce este evident că este un fals. Şi atunci, ne gândim că poate se va ocupa şi de aceste lucruri (n.r. Dragnea) în Dolj şi în Oltenia în general, pentru că are practica aceasta în sânge. Vom încerca să luăm toate măsurile de protecţie. Discutăm cu toate partidele care sunt împotriva PSD-ului pentru a avea o acţiune comună în secţiile de votare, strict pe acest subiect.  Am discutat deja cu PNL şi PPDD astfel încât să asigurăm corectitudinea procesului de votare. Din păcate sunt vreo două partide care vor fi, cred, tot roşii-PSD: PRM, UDMR.
Marian Jean Marinescu, preşedinte PDL Dolj

Despre Partidul Mişcarea Populară, promovat de preşedintele Traian Băsescu, Marinescu a afirmat că nu este absolut convins că acest partid este împotriva PSD.
Pe de altă parte, mare parte dintre jurnaliştii din ţară nu vor avea posibilitatea să surprindă ceea ce se va întâmpla în secţiile de votare, întrucât modalitatea de acreditare pentru alegerile din 25 mai, a fost ţinută oarecum în secret.

Despre acest lucru Marian Jean Marinescu a afirmat:
Este exact ce vă spuneam, că duminică se încearcă să se obţină un scor, la fel cum l-au obţinut pe celălalt la Referendum, neadevărat. Se feresc de presă, de oameni care pot intra în secţia de votare şi pot filma nereguli. Este o situaţie care vine după desfiinţarea chioşcurilor de ziare în Craiova, ca lumea să nu mai poată să cumpere presă, reviste, să nu mai fie informată, este ca pe vremuri. Lumea trebuie să nu ştie nimic, să fie săracă, să poată fi manipulată, să poată fi minţită. Exact aceeaşi propagandă, nu de socialism european ci de stânga estică românească, care e mai aproape de Putin decât de ceea ce înseamnă socialism.
Marian Jean Marinescu, preşedinte PDL Dolj

Politica