vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tabăra Coolturală BookLand

După succesul înregistrat la prima ediţie, Tabăra Coolturală BookLand îşi deschide porţile pentru al doilea an consecutiv şi îi întâmpină pe copiii cu vârsta între 11-18 ani cu la fel de multe experienţe memorabile, momente coolturale şi distracţie pe măsură. Un proiect cultural unic în România, tabăra BookLand este locul unde copiii pot descoperi magia de a învăţa prin distracţie, chiar în mijlocul naturii.
 
Tabăra Coolturală BookLand este structurată pe zece module, a câte o săptămână fiecare

Tabăra Coolturală BookLand se va desfăşura în intervalul 29 iunie – 7 septembrie, în trei locaţii, concomitent (Valea Lotrului – Vâlcea, Bran – Moeciu şi Munţii Apuseni), fiind structurată pe zece module, a câte o săptămână fiecare. Programul taberei pune accent pe activităţi coolturale, cognitive şi distractive, gândite pentru 50 de copii per modul, având drept obiectiv dezvoltarea personalităţii şi autonomiei participanţilor. Conceptul Taberei Coolturale este unul inovator şi se reflectă în activităţile zilnice concentrate pe dezvoltarea personală prin implicare socială, sănătatea fizică şi mentală a copiilor.
Aceştia vor avea parte de un program variat pe parcursul săptămânii şi sub atenta supraveghere a cadrelor specializate, se vor implica în acţiuni care îşi au ecoul în dobândirea unor aptitudini mai mult decât necesare în viaţa oricărui om. Creativitatea şi gândirea antreprenorială le vor fi ghidate spre reuşită de către artişti plastici, scriitori, actori, oameni de afaceri şi multe alte personalităţi consacrate.

Experienţă educaţională memorabilă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă prieteni noi, amintiri frumoase şi tehnici învăţate din activităţile creative, la finalul taberei copiii vor fi mai siguri pe ei, mai independenţi, mai responsabili, mai sociabili, cu competenţe de lucru în echipă dezvoltate.
De altfel, trăim în plină eră a informaţiei, iar orientările educaţionale, vocaţionale şi de dezvoltare au început să se schimbe semnificativ şi în România.

Participarea tinerilor la educaţia nonformală, cu o medie de 15%, se menţine la cote asemănătoare cu Marea Britanie sau Danemarca, ţări cu tradiţie în acest domeniu. Principalele aspecte care atrag la educaţia nonformală sunt activităţile motivante şi plăcute, metodele interactive şi diversificate de obţinere a unor cunoştinţe şi aptitudini noi, accentul pus pe învăţare practică şi nu pe predare teoretică.
Tabăra Coolturală BookLand le oferă copiilor şi tinerilor o experienţă educaţională memorabilă pe timpul vacanţei de vară. Ei vor descoperi plăcerea de a cunoaşte, de a-şi provoca mintea, de a schimba idei şi de a experimenta lucruri noi, fără a avea stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse sau al temelor obligatorii.

Cu siguranţă, ideea de tabără trezeşte nostalgii multora dintre noi. Acesta este şi motivul pentru care am vrut să refacem atmosfera de tabără, cu libertatea, distracţiile şi plimbările în natură pentru noile generaţii. Am adăugat, bineînţeles, activităţi educative, prin care copiii şi adolescenţii să descopere un altfel de mod de a învăţa, pe placul lor, fără constrângeri. Credem că Tabăra BookLand este o experienţă transformatoare pentru tineri, care, pe lângă prieteniile pe care le vor lega şi amintirile frumoase cu care vor rămâne, vor deveni mai singuri pe ei, vor avea perspective noi şi se vor autoconvinge de utilitatea educaţiei.
Afirmă Mihaela Petrovan, iniţiatoarea Taberei Coolturale BookLand

Drumeţii, jocuri interactive şi multă distracţie!

Drumeţii, pescuit, jocuri de tip monopoly, teatru interactiv şi psihologic, echitaţie, speech club, pijamas party, dar şi vizitarea obiectivelor turistice sunt doar câteva dintre activităţile pe care copiii le vor desfăşura în cadrul Taberei Coolturale Bookland. Pe lângă acestea, cei mici se vor putea înscrie la diverse acţiuni cu caracter strategic precum: “Vânătoarea de comori’’ sau “Despre vicii şi delicii’’.
Înscrierile făcute până pe data de 31 martie beneficiază de reducere 20%! Mai multe detalii şi informaţii despre înscrieri puteţi găsi pe www.book-land.ro/tabara.

Despre BookLand

BookLand a luat naştere în 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană naţională, vizitând în trei ani peste 40 oraşe şi fiind activ peste 600 zile. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe BookLand Evolution şi site-ul inPractica.ro îi vor completa abordarea social-educaţională asumată.

Politica