vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce alegem, un oltean de-al nostru sau candidaţii lor?

Duminică, 25 mai 2014, nu avem de ales premierul, nu votăm preşedintele ţării sau primarul, dar putem pedepsi minciunile din ultimii doi ani şi promisiunile neonorate de actuala putere. Toţi ştim asta. Duminica asta avem de ales între un oltean de-al nostru şi candidaţii altora. Ce au făcut candidaţii lor în Parlamentul European? Nu ştie nimeni! Pe afişele lor şi în ziare apar prim-ministrul, şeful de partid sau primarul, de parcă ar fi alegeri locale şi nu alegeri pentru Parlamentul European. E drept însă că nu au ce spune despre activitatea europarlamentarilor lor în ultimii cinci ani. Îşi aminteşte cineva ceva despre activitatea soţiei prim-ministrului în Parlamentul European, aflată acum pe un loc fruntaş pe lista PSD? Fireşte că nu! Referindu-se la acest lucru, preşedintele PDL Vasile Blaga spunea că: „Niciodată nu i-a trecut domnului Iliescu prin cap, cu toate păcatele lui, să o trimită pe doamna Nina (n.r. soţia lui Ion Iliescu) în Parlamentul European. Păi dacă ne uităm acum la conducerea tânără, la tânăra gardă a PSD, lucrează numai pe clanuri. De exemplu la domnul Ponta, care cel puţin cu numele e premier, soţia sa e în Parlamentul European, socrul mare e şeful senatorilor PSD”.

Mândria de a fi olteni!

În schimb, pe lista PDL se află un oltean de-al nostru de care suntem mândri! Olteanului nostru, Marian Jean Marinescu, i se datorează dezvoltarea primului GPS european, care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ai văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ai vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin munca lui au fost salvate miliarde de euro, fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori. Pentru că şi-a făcut bine treaba, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe listele partidelor pentru europarlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un oltean în Parlamentul European: Marian Jean Marinescu

În 25 mai 2014, pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, pe listele partidelor participante, oltenii au un singur reprezentant pe un loc eligibil: Marian Jean Marinescu. Democrat-liberalul Marian Jean Marinescu este cel mai influent europarlamentar român din legislatura 2009-2014, potrivit unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă Qvorum.
Vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) pe durata întregului mandat, Marian Jean Marinescu ocupă primul loc între europarlamentarii români, cu patru rapoarte legislative asumate în calitate de raportor şi cu 215 rapoarte amendate (n.r. la care a propus modificări) în perioada 2009-2014.

PDL, pe primul loc!

PDL prezintă în alegerile europarlamentare cea mai puternică listă de candidaţi, cu oameni care şi-au făcut bine treaba de europarlamentari. Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, olteanul nostru, au dovedit că există un singur partid care munceşte cu adevărat pentru România, iar acesta este PDL.
Studiul Qvorum, citat anterior, relevă faptul că, dintre partidele politice româneşti, delegaţia PDL în Parlamentul European a avut cele mai multe rapoarte pe parcursul mandatului 2009-2014 şi că a fost pe primul loc din punct de vedere al participării la voturile din plen.

Din fonduri europene, 300 de milioane de euro pentru Craiova

Craiovenii ştiu cum s-a schimbat oraşul în bine între 2008–2012. Împreună am adus 300 de milioane de euro fonduri europene pentru Craiova şi peste 215 milioane de euro pentru drumurile din Dolj.
Referindu-se la activitatea de până acum a PDL, dl senator Mărinică Dincă (primar interimar al Craiovei, între 2010 – 2011) declara că: ”Partidul Democrat Liberal este cel care a adus pentru Craiova mai bine de 300 de milioane de euro, in perioada 2008-2012, pentru proiecte finanţate din fonduri europene. Aş aminti aici reabilitarea străzilor Tineretului, Olteniei, Amaradia, Râului, Caracal, Brestei, Bariera Vâlcii, Pelendava, construirea parcării subterane de la Teatrul Naţional, reabilitarea centrului istoric şi a liniei de tramvai sau construirea celor două pasaje din Craiova, realizarea reţelei de canalizare in cartierele Romaneşti şi Bariera Vâlcii, reabilitarea Centrului de bătrâni, reabilitarea Teatrului de Vară, realizarea a două centre de afaceri şi unui Centru Multifuncţional.”

Proiectele din Craiova aparţin PDL

Toate  proiectele ce se desfăşoară acum aparţin Partidului Democrat Liberal şi fostei conduceri a Primăriei Craiovei şi Consiliului Local Craiova, unde membrii PDL asigurau majoritatea între 2008-2012. Toate lucrările care se execută se datorează modului în care PDL şi-a făcut treaba. Proiectele au fost aprobate intre 2009 si 2010, atunci când a fost aprobat de Comisia Europeană Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei şi  de asemenea Masterplanul pentru apă şi canalizare.
Actuala putere nu a făcut nimic altceva decât să introducă taxe si impozite noi sau să le mărească pe cele existente. Au introdus până şi taxa pe stâlp şi au scumpit combustibilul. Dar oltenii ştiu mai bine decât oricine ce s-a întâmplat.
Peste 215 milioane de euro pentru infrastructura rutieră
La rândul său, deputatul Ştefan Stoica, declara că: ”În judeţul Dolj, PDL a adus peste 215 milioane de euro pentru infrastructura rutieră. PDL a demarat în 2011 lucrările la drumul Craiova – Calafat, cu finanţare europeană. Tot Partidului Democrat Liberal i se datorează şi realizarea proiectului tehnic, cu bani europeni, a drumului Craiova – Bechet sau demararea lucrărilor la centura Craiova Sud şi finalizarea, cu fonduri europene, a reabilitării drumului Craiova – Caracal.”

Cei mai activi europarlamentari: 60 de legi în Parlamentul European

”PDL a dovedit responsabilitate în actul guvernării, stabilizând macroeconomic România şi creând încă din 2011 premisele pentru o creştere sănătoasă, generatoare de noi locuri de muncă”, aminteşte deputatul PDL Constantin Dascălu. Trecând în revistă activitatea de până acum a reprezentanţilor PDL în Parlamentul European, Constantin Dascălu subliniază că ”dintre toate partidele, doar PDL se poate mândri că are cei mai activi europarlamentari, care au reuşit să treacă 60 de legi prin Parlamentul European, în timp ce toate celelalte partide la un loc nu au reuşit să facă nici măcar pe jumătate cât reprezentanţii PDL.”

Sute de mii de noi locuri de muncă

Aşa cum aminteam deja, europarlamentarului Marian Jean Marinescu i se datorează dezvoltarea cadrului legislativ pentru primul GPS european (Galileo), care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ai văzut în expoziţia „Spaţiul European”, pe care ai vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin contribuţia europarlamentarului PDL s-au salvat miliarde de euro pentru România, fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Tot lui i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori.
Marian Jean Marinescu este vicepreşedinte al Grupului PPE din anul 2007, membru al comisiei pentru Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European şi membru supleant în comisiile: Control Bugetar (CONT), Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE). În perioada 2009-2014 a fost de opt ori raportor de fond al Parlamentului European şi de 13 ori raportor de fond al Grupului PPE.

Candidatul oltenilor

Alegătorii trebuie să decidă acum între a trimite în Parlamentul European pe Marian Jean Marinescu, un oltean de-al lor, cu care se pot mândri, sau necunoscuţi despre care nimeni nu ştie cu ce s-au ocupat în Europa cât au fost europarlamentari.
Marian Jean Marinescu, singurul român care a câştigat anul acesta premiul Europarlamentarul Anului 2014, este unicul oltean aflat pe un loc eligibil pe listele partidelor care participă la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Duminică votăm un oltean în Parlamentul European!

Duminică nu avem de ales premierul, nu votăm preşedintele ţării sau primarul, dar putem pedepsi minciunile din ultimii doi ani şi promisiunile neonorate de actuala putere. Toţi ştim asta. Duminică, 25 mai 2014, avem de ales între un oltean de-al nostru, de cuvânt, şi candidaţii altora.
Noi, oltenii, avem mândria noastră. Ne vom lăsa oare reprezentaţi în Europa de candidaţii altora, care nu au făcut nimic în Parlamentul European, sau vom merge alături de Marian Jean Marinescu, cel care ne reprezintă cu cinste în Europa?
Acum, fiecare oltean ştie mai bine cine merită votul său. Gândiţi-vă bine şi… veniţi la vot! În 25 mai 2014 avem de ales între candidaţii lor şi un oltean de-al nostru. Nu uitaţi:  PDL se află pe poziţia 1 pe buletinul de vot. Votaţi PDL – votaţi Marian Jean Marinescu, un oltean în Parlamentul European!

Politica