sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MATERIAL PUBLICITAR / Gelu VIŞAN: Asistăm la aceleaşi promisiuni pe care le ascultăm de 25 de ani

Rep: Oltenia este considerată roşie. Ce înseamnă să faci politică în această zonă, mai ales într-un partid nou înfiinţat?

Gelu Vişan: Oltenia, Craiova şi Doljul sunt locuri binecuvântate de Dumnezeu, cu oameni minunaţi, care sunt deschişi către tot ceea ce este frumos şi plăcut în această zonă. Sunt ospitalieri, harnici, cu multă aplecare pasională către politică, către tot ceea ce este nou, cu mult spirit de iniţiativă şi inventivitate.
Din păcate, în ultimii 25 de ani, acest minunat colţ de rai al României a fost lăsat la urmă în planurile de dezvoltare ale întregii ţări, astfel încât din etalonul industriei şi agriculturii româneşti, Oltenia a ajuns, din cauza clasei politice care a condus destinele zonei, să fie pe ultimul loc în ţară din punct de vedere al locurilor de muncă, al investiţiilor, dar, mai ales, am reuşit cu o poftă aproape distructivă să fărâmăm tot ceea ce tot noi construiserăm cu trudă timp de 50 de ani.
Sub pretextul că ceea ce se construise a fost prost făcut pe timpul lui Ceauşescu, am reuşit să transformăm citadela industriei româneşti, Electroputere, în Electroputere Mall. Cu „sprijinul” politicienilor din Dolj, am reuşit să închidem Combinatul Chimic Işalniţa şi să fie vândut la fier vechi, să închidem marile complexe de porcine şi bovine din Dolj, iar un sistem de irigaţii construit cu trudă de români şi englezi, a devenit un sistem nefuncţional, şi producţiile de cereale au ajuns să fie la mâna providenţei.
Politicienii din Dolj, cei care timp de 25 de ani s-au perindat la conducerea acestui judeţ, au reuşit să facă din Fabrica de Avioane un loc în care nu se mai produce aproape nimic, iar în marile bazine legumicole Calafat-Desa-Ciuperceni şi Dăbuleni-Sadova, i-au făcut pe ţărani să-şi vândă produsele pe nimic.
Aceasta este radiografia Doljului şi a Craiovei, un judeţ şi un municipiu care are cei mai mulţi asistaţi sociali din România şi este pe primul loc ca număr de şomeri din ţară.
Suntem în plină campanie electorală şi asistăm la aceleaşi promisiuni pe care le ascultăm de 25 de ani, ale aceloraşi politicieni care au contribuit „cu sârg” la distrugerea Combinatului Chimic, a întreprinderii Electroputere, a Fabricii de Avioane, ale celor care au intrat în politică cu pantalonii rupţi în fund şi care acum ne privesc de la înălţimea jeep-urilor şi a conturilor de sute de mii de euro aflate în băncile din România sau din afara ţării şi care iarăşi spun oamenilor că de mâine le va fi mai bine dacă îi alegem.
Cum de s-a ajuns aici? Cea mai mare vină a faptului că Oltenia este regiunea defavorizată a României o are actuala clasă politică, cea care a făcut dintr-un sistem al profesioniştilor, un sistem al politrucilor, într-o ţară în care nu mai poţi să lucrezi niciunde dacă nu ai carnet de la partid, în minunatul municipiul Craiova, unde oamenii sunt trimişi cu forţa, sub ameninţarea că vor fi daţi afară de la serviciu, la manifestările megalomanice ale lui Victor Ponta, ale Olguţei Vasilescu şi a celor vremelnic cocoţaţi în funcţii publice. Este o clasă politică coruptă, învăţată să perceapă comision de la orice lucrare publică, să ameninţe, dar mai ales să-şi dezamăgească proprii cetăţeni.
Partidul Mişcarea Populară îşi propune să schimbe această stare de lucruri! Ne propunem să facem tot ceea ce ştim pentru a reindustrializa Oltenia, Doljul şi Craiova, să aducem lângă noi unul dintre cei mai mari investitori din lume, care să reia tradiţia lucrului bine făcut, la Fabrica de Avioane Craiova, să reluăm cu oamenii locului construcţia de locomotive din Craiova. Vrem să facem astfel încât agricultorii din Dolj să nu mai importe îngrăşăminte chimice din Ucraina, salvând ce mai poate fi salvat din Combinatul Chimic, să ajutăm legumicultorii să înţeleagă că singura soluţie pentru a-şi valorifica eficient produsele este înfiinţarea grupurilor mari de producători, să sprijinim înfiinţarea bursei de cereale şi, în acelaşi timp, să refacem sistemul de irigaţii din judeţ. Dar mai ales, ne propunem să stopăm hoţia din banul public din Craiova şi din Dolj.

Rep.: Acestea sunt nişte obiective care par aproape nerealizabile… Credeţi că veţi reuşi să le îndepliniţi dacă veţi prelua frâiele judeţului Dolj şi ale Craiovei?

Policlinica Buna Vestire Craiova

G.V.: Sunt obiective ambiţioase pe care niciun partid din România nu le poate îndeplini fără sprijinul concetăţenilor săi. Avem nevoie ca de aer de un spital regional în Oltenia, avem nevoie să construim împreună Centrul de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară. Dacă aceste centre ar fi existat, poate, cu voia lui Dumnezeu, tatăl lui Gică Popescu ar fi trăit şi astăzi. Profit de această ocazie pentru a transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.
Atunci când am constatat ce se întâmplă cu judeţul Dolj şi municipiul Craiova, am văzut bătaia de joc la adresa banului public şi la adresa cetăţenilor, am decis să schimbăm această stare de lucruri, să-i spunem primarului Craiovei că Cetatea banilor şi Doljul nu sunt la cheremul unei găşti pusă pe îmbogăţire rapidă şi nici nu sunt moşia de la Alexandria a domnului Dragnea.
Am demarat împreună cu craiovenii strângerea de semnături pentru demiterea primarului Lia Olguţa Vasilescu, pentru nesocotirea flagrantă a intereselor cetăţenilor municipiului. Olguţa Vasilescu, alături de PSD, a desfiinţat cu bunăştiinţă locurile de muncă ale sutelor de familii care trăiau de pe urma unor mici afaceri, dorind să facă loc unor supermarketuri, iar ceea ce este cel mai grav, intenţia primarului Craiovei de a desfiinţa pieţele din oraş este un atentat la siguranţa sutelor de mii de producători şi cumpărători din Dolj.
Primarul Craiovei a mutat Târgul de săptămână pe terenul unui membru marcant al PSD-ului, căruia municipalitatea îi plăteşte 15.000 de euro pe lună, inclusiv în perioada în care târgul propriu-zis nu funcţiona.
PSD-ul şi Lia Olguţa Vasilescu au numit în funcţii la conducerea regiilor din Craiova, toţi nepoţii, finii, şoferii, au politizat prin numiri ale membrilor de partid fără niciun fel de experienţă în domeniu, pe toate posturile de conducere din aceste regii. Mai mult decât atât, obligă angajaţii să se înscrie în PSD, ameninţând că dacă nu participă la acţiunile partidului-stat, vor fi daţi afară din serviciu.
Olguţa Vasilescu a reuşit într-un timp foarte scurt să dărâme mitul campioanei unei mari iubiri desfiinţând echipa de fotbal Universitatea Craiova, făcându-ne de râs în toată România. Milioane de fani se întreabă acum de ce oltenii vor să se autodistrugă.
Lia Olguţa Vasilescu a vândut, împreună cu acoliţii săi, peste 25 de km din conducta de aducţiune a apei de la Izvarna, şi în loc ca cetăţenii Craiovei să beneficieze de apă de calitate, prin acest act de distrugere, a băgat bani în buzunarul clientelei politice şi a prietenilor săi.
Marea majoritate a licitaţiilor trucate pentru prietenii săi politici au fost anulate de instituţiile statului. Cel mai grav însă este faptul că Olguţa Vasilescu sărăceşte cu bunăştiinţă populaţia Craiovei pentru ca ulterior, prin ameninţări şi şantaj să le obţină voturile. Toate proiectele începute de Antonie Solomon şi aprobate de Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, fie că vorbim de pasajul subteran sau cel suprateran, de parcarea subterană din zona Teatrului Naţional, de reabilitarea centrului vechi al oraşului sau de reabilitarea liniei de tramvai, sunt puse în pericol printr-o execuţie îndoielnică.
Sunt câteva dintre motivele pentru care până în acest moment, peste 7.000 de craioveni au semnat deja pentru demiterea primarului şi aşteptăm lângă noi pe toţi aceia care vor să salveze oraşul de la distrugere.

Rep.: Ce îŞi propune PMP pentru aceste alegeri?

G.V.: Partidul Mişcarea Populară Dolj are deja filiale în toate localităţile judeţului Dolj, iar dintre cei peste 1.500 de membri din Craiova, 90% sunt oameni care n-au mai făcut niciodată politică. Suntem încrezători că vom putea să schimbăm ceva în modul de a face politică în Dolj, dar mai ales suntem convinşi că vom putea împreună cu locuitorii Craiovei să schimbăm în bine viaţa oamenilor.
Avem o echipă redutabilă, formată din profesionişti, din oameni care au un cuvânt de spus în domeniul lor de activitate.
Ne bucurăm că s-au alăturat PMP personalităţi mari ale municipiului Craiova. Chiar azi s-a înscris în PMP prof. univ. dr. Mihai Brăila, Şeful Clinicii II Obstretică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Craiova, care s-a alăturat echipei de specialişti, existente deja, formată din nume mari dintre care amintesc doar pe prof. univ. dr. Angel Trăilă, dr. Constantin Trăilă, dr. Mugur Riza sau prof. univ. Lucian Săuleanu.
Aşteptăm alături de noi pe toţi aceia care au un cuvânt de spus în viaţa Craiovei şi a Doljului.

Politica