joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele CJ Dolj reiterează importanţa atragerii fondurilor UE

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a luat parte, miercuri, la evenimentul ocazionat de inaugurarea unei fabrici de produse de panificaţie în municipiul Băileşti, obiectiv realizat cu finanţare obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat rolul crucial pe care fondurile europene îl au pentru dezvoltarea judeţului, dar şi importanţa micilor întreprinderi pentru economiile naţionale.

Mă bucură faptul că am putut fi prezent alături de dumneavoastră, la acest moment, care marchează deschiderea unei mici întreprinderi în municipiul Băileşti. Aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii, inclusiv în statele occidentale, în Germania, în Marea Britanie sau în Franţa, produsul intern brut, bogăţia ţării n-o aduc atât de mult marile companii, oricare ar fi ele, cât mai degrabă firmele mici, «albinele» societăţii, cele cu cinci până la cel mult 30 de angajaţi. Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în ţara noastră.  Merită respectaţi aceşti mici întreprinzători, care au înfruntat numeroase privaţiuni pentru a ajunge să realizeze astfel de obiective, înfiinţând locuri de muncă şi plătind salarii, inclusiv în lunile care nu sunt deloc favorabile afacerii lor. Vă felicit pentru investiţia pe care astăzi o inauguraţi, precum şi pentru faptul că aţi deprins lecţia fondurilor europene. Doresc să subliniez încă o dată, cu această ocazie, importanţa pe care sursele comunitare de finanţare nerambursabilă o au pentru dezvoltare, în special în această zonă din sudul României, una altminteri foarte săracă.  Cu bani europeni, am reuşit să reabilităm drumuri din judeţ, cum este cel care leagă Giubega de Rast, dar şi cel între Craiova şi Calafat, la care se lucrează în prezent. De asemenea, a fost construit podul peste Dunăre, de la Calafat – Vidin, şi va fi modernizată infrastructura de mişcare a Aeroportului Craiova. Tot din fonduri comunitare poate fi realizată şi şoseaua ocolitoare pentru municipiului Băileşti, lucrare estimată la 5 milioane de euro, alături de proiectele autostrăzilor Craiova – Calafat şi Craiova – Alexandria, aflate pe o listă de aşteptare. Consider că este suficient să spunem că numai Consiliul Judeţean a reuşit să atragă în Dolj o sumă de ordinul sutelor de milioane de euro, prin programe ale Uniunii Europene. Municipiul Băileşti este inclus, iată, cu aproape 14 milioane de euro, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, în prima etapă a masterplanului în valoare totală de 185 de milioane de euro, care va avea şi o continuare ce prevede lucrări de aproximativ 240 de milioane de euro. Această localitate este, aşadar, una dintre cele care au mult de câştigat datorită finanţărilor europene. Este direcţia către care trebuie să ne îndreptăm şi pe viitor întreaga atenţie, pentru că reprezintă unul dintre cele mai însemnate motoare de dezvoltare pentru judeţul nostru.
A declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Investiţia inaugurată miercuri a fost realizată printr-un proiect cu o valoare totală eligibilă de 294.366 de euro, parţial finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, şi a dus la crearea a aproximativ 20 de locuri de muncă. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul deschiderii oficiale a participat şi primarul municipiului Băileşti, Costel Pistriţu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica