vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poştaşii continuă protestele

Tot ieri a avut loc o întâlnire informală între reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română şi cei ai sindicatului.
SLPR a transmis revendicările angajaţilor companiei. Cele mai importante dintre acestea sunt: angajarea de personal pe posturile vacante; creşterea salariilor în Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă; creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară.
Potrivit sindicaliştilor, conducerea CNPR nu a prezentat nicio propunere de soluţie la revendicări. O nouă întâlnire va avea loc mâine.

Vineri, 16.05.2014, se va întâlni o comisie tehnică CNPR-SLPR, pentru a stabili propuneri referitoare la modalităţile, termenele şi persoanele responsabile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse de CNPR pentru soluţionarea revendicărilor. În măsura şi în forma în care acestea vor fi asumate de către Comitetul Executiv al SLPR, ele vor fi negociate în cadrul Comisiei Mixte de Negociere. Luni, 19.05.2014, va fi convocat Comitetul Executiv al SLPR care poate începe negocierile în aceeaşi zi.
Se arată într-un comunicat de presă transmis de preşedintele SLPR, Matei Brătianu

Între timp, acţiunile de protest ale sindicaliştilor de la Poşta Română continuă. Cel puţin până luni, când în urma deciziilor luate de Comitetul Executiv al SLPR, protestele vor fi sistate, sau nu. Totodată sindicaliştii SLPR spun că protestele lor nu au conotaţie politică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Subliniem încă o dată că acţiunile SLPR nu sunt îndreptate nici împotriva Guvernului, nici a PSD şi cu atât mai puţin a premierului Victor Ponta. Acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi directorului executiv Rosita Alexe, care, de când au fost numiţi, au încălcat prevederile CCM, principiile dialogului social şi au “ras” 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română.
Se mai arată în comunicatul SLPR

Politica