marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opereta «Silvia», premiera astăzi la ORC

Opera Româna Craiova anunţă premiera operetei Silvia de Emmerich Kálmán ce va avea loc astăzi de la ora 19.00. Spectacolul va fi reluat şi sâmbătă cu începere tot de la ora 19.00.
Este realizat de către regizorul András Kürthy din Ungaria, opereta este interpretată în limba română. Spectacolul se va afla sub bagheta dirijorală a maestrului Gheorghe Stanciu. Publicul se va putea bucura de prezenţa artiştilor Cosmin Marcovici, tenor de la Opera Naţională Română Iaşi şi solistul Peter Hercz, “un român stabilit la Budapesta”, aşa cum l-a numit Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova.

Cunoscuta soprană Renata Vari, va interpreta rolul Silviei. Aceasta a declarat că opereta Silvia a fost un vis la care aspira de mică.

Această operetă a fost un vis de-al meu de când eram mic copil pentru că la mine în familie se asculta această muzică şi am crescut cu această muzică, mi-am dorit foarte mult să debutez în această operetă.
A spus Renata Vari

Policlinica Buna Vestire Craiova

Timp de şase săptămâni s-a lucrat la realizarea operetei Silvia în noua producţie.
 
«Perla repertoriului Operei Române Craiova»

Considerăm că acest spectacol poate fi numit perla repertoriului Operei Române Craiova, din realizarea pe care o veţi vedea, scenografie, costume, de o frumuseţe rar întâlnită.
Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova

Regizorul Andras Kurthy din Ungaria aflat la Craiova a explicat care a fost viziunea sa regizorală.

A fost o plăcere şi o bucurie să lucrez cu acest colectiv. Opereta a început să fie compusă de Emmerich Kálmán acum 100 de ani, în luna mai 1914. Vestea atentatului împotriva arhiducelui Imperiului Austro-Ungar, Franz Ferdinand, eveniment ce a constituit motivul declanşării Primului Război Mondial şi care a generat întreruperea pentru un an a actului creaţiei, se regăseşte şi în povestea noastră. Se creează astfel un sentiment de nesiguranţă, de frică, pentru că suntem la sfârşitul «Belle époque». Personajele acestei operete au fost modelate după personaje reale care au trăit în acele timpuri. Ele îşi caută, în contextul schimbării, viitorul. Acesta a fost scopul concepţiei regizorale, să pun această problematică pe fondul unui spectacol frumos.
A relatat regizorul

Din distribuţie fac parte artiştii: Florin Budnaru, Cosmin Vasilescu, Edith Mag, Noemi Modra, Laurenţiu Nicu, Ioan Cherata, Mircea Tudora, Gabriel Marciu, Lelia Vais, Violeta Ţicu, Anca Ţecu, Ştefan Ciucă, Dragoş Dragomirescu, Alexandru Petre, Nicolae Popa, Costin Nanu.
Coregrafia spectacolului a fost realizată de Adrian Mureşan din Cluj Napoca, iar scenografia şi costumele de Răsvan Drăgănescu.

Urmează un proiect nou la ORC

Pe 1 iunie, cu ocazia Zilelelor Craiovei, Opera Română Craiova, va avea loc spectacolul „Carmina Burana“.

Vom avea în Piaţa “Mihai Viteazul” un spectacol de o grandoare ieşită din comun, “Carmina Burana”, două scene, mai bine de 100 de balerini care vor realiza coregrafia spectacolului în concepţia coregrafului Francisc Valkay şi cealaltă va asigura muzica, orchestră, cor, solişti şi un dirijor italian de mare prestigiu.
A  spus Antoniu Zamfir

Politica