joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căminul de Persoane Vârstnice în plină renovare

Bătrânii de la Căminul de Persoane Vârstnice din Craiova vor avea casă nouă, într-o lună. O parte din cei aproximativ 300 de bătrâni care trăiesc acolo, vor fi mutaţi într-un corp al clădirii proaspăt renovat, vor avea condiţii moderne de trai, parchet, geamuri noi, mobilier nou.Primarul Craiovei a efectuat ieri o vizită de lucru la azilul de bătrâni, pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de reabilitare a căminului.

Era necesară această investiţie, erau băi sparte, geamuri lipsă, arăta cumplit. Bătrânii vor beneficia de condiţii adecvate. La parter va fi un cabinet medical, o sală de mese şi o sală de recreere, lift unde va exista o cale de acces şi pentru persoanele cu dizabilităţi, va fi o rampă. Clădirea este făcută cam din anii ‘80, cred că într-o lună de zile vor sta aici, va fi montat pe scări un covor cauciucat care are aderenţă.
A spus Valentin Giurcă, directorul căminului

Lucrările au început în 2013 şi se preconizează că până la finele anului acesta întregul cămin va fi reabilitat după normele U.E.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem într-o vizită de lucru la azilul de bătrâni, după cum ştiţi a fost una dintre primele investiţii de care m-am apucat în momentul în care am devenit primar, investiţie care se derulează cu bani atât de la U.E cât şi de la Guvernul României şi bugetul localităţii, ne dorim ca anul viitor tot căminul să fie reabilitat şi condiţiile să fie ca la un hotel de cinci stele. Valorile proiectului sunt de 10.186.999 lei, valoarea totală a proiectului, contribuţia de la U.E, 6.562.121 lei, contribuţia de la Guvernul României, 3.384.821 lei, iar contribuţia Primăriei, 240.056 lei. Proiectul a început în luna ianuarie a anului 2013 şi trebuie să se finalizeze pe finele acestui an. Au fost aproape finalizate două scări ale acestui cămin şi suntem în perioada în care este urcată peste SEAP licitaţia pentru mobilier, nu va fi igienizat doar spaţiul, absolut tot mobilierul va fi nou, vor avea televizoare. Oricare dintre cei care vor dori să îşi petreacă bătrâneţile în linişte vor putea să vină aici.
A spus Lia Olguţa Vasilescu

Bătrânii vor avea şi o biserică. Aceasta va fi dată curând în folosinţă, mai rămâne doar să fie pictată. S-a renovat şi farmacia căminului, dotată deja cu medicamente.

Politica