sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salariaţii Poştei Române, în grevă japoneză

Grevă japoneză la Poşta Română. Lucrătorii poştali au purtat ieri banderole albe, în semn de protest.
Acţiunea salariaţilor din întreaga ţară nu a afectat în niciun fel activitatea la locul de muncă. Sindicaliştii cer, în continuare, demisia directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, dar şi a întregii echipe manageriale care se află, în acest moment, la conducere.
Mai mult de atât, printre revendicări se numără şi angajarea imediată a necesarului de personal pe posturile vacante, cu prioritate pentru funcţiile din domeniul operaţional. De asemenea, sindicaliştii cer o majorare a salariului, cu echivalentul ratei inflaţiei 2009-2014 în sumă fixă, a tuturor salariaţilor, cu începere din luna iunie a acestui an.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România acuză actuala conducere, de management deficitar. De la începutul mandatului său, Ion Smeeianu a destituit din funcţie 6.000 de angajaţi ai Poştei Române. Titi Roman susţine că actualul director general a anunţat că va mai desfiinţa, până la finele lui 2014, încă 450 locuri de muncă. La nivelul Doljului există un deficit de aproximativ 100 angajaţi.
Toţi cei 800 membri de sindicat ai filialei Dolj au participat ieri la greva japoneză. În plus, duminică, 11 mai, o delegaţie de 250 angajaţi ai Poştei Române, filiala Dolj au participat la mitingul naţional de la Bucureşti. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), filiala Dolj, Titi Roman a anunţat că în urma protestelor din capitală a avut loc o întâlnire între Ministrul Comunicaţiei, Ministrul pentru Dialog Social şi conducerea sindicatului, ,,pentru a dezamorsa conflictul’’.

Avem grevă japoneză, ca de fapt în toată ţara. Toţi cei 800 membri de sindicat ai filialei noastre participă la această grevă japoneză şi poartă banderole albe pe mână. Înainte de această grevă japoneză vreau să precizeze că duminică, 11 mai, am participat la mitingul naţional de la Bucureşti, unde au fost aproximativ 4000 de salariaţi, cu o delegaţie de 250 membri de sindicat. După Bucureşti, Doljul a avut cea mai numeroasă delegaţie. În urma acelui miting, a avut loc o întâlnire între Ministrul Comunicaţiei, Ministrul pentru Dialog Social şi conducerea sindicatului nostru, pentru a dezamorsa acest conflict.  Urmează să aibă loc o şedinţă la Ministerul Comunicaţiei, la care să participe atât preşedintele sindicatului nostru, cât şi directorul general.
A declarat preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), filiala Dolj, Titi Roman

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sindicaliştii ameninţă cu greva foamei

Titi Roman a mai spus că în cazul în care nu se va lua nicio măsură pentru reglementarea situaţiei angajaţilor, se va ajunge la greva foamei. Mai mult de atât, acesta a precizat că Ministrul pentru Dialog Social a asigurat că se va implica personal în rezolvarea problemelor.

Noi am dori să nu ajungem la aceste măsuri drastice. În urma discuţiilor de duminică, ei sunt dispuşi să rezolve situaţia poştei, chiar Ministrul pentru Dialog Social a spus că se va implica în mod direct în rezolvarea problemei. Până nu vom vedea negru pe alb, nu vom înceta aceste acţiuni de protest. Greva japoneză nu afectează activitatea, se lucrează în program normal, nu se protestează, nu întrerupem lucrul, nu ieşim în stradă. Decât purtăm această banderolă albă, pentru a atrage atenţia că noi suntem nemulţumiţi. Doresc din suflet să primim semnale pozitive. E greu să ne expunem 100 de oameni şi este posibil ca şi ceilalţi salariaţi din poştă, în semn de solidaritate, să recurgă la alte acţiuni de protest mai radicale, cum ar fi încetarea lucrului. Dacă salariaţii noştri vor recurge la asemenea proteste, noi nu ne vom dezice de ei, din contră, vom fi alături de aceştia. Totuşi, sperăm să nu se ajungă la această situaţie. Salariaţii nu mai rezistă să lucreze în stres, cu salarii de patru, cinci milioane pe lună. Dacă directorul general nu va fi demis în cursul acestei săptămâni, greva foamei va fi declanşată în situaţia în care acest lucru nu se va întâmpla. Din cauza managementului defectuos s-a ajuns aşa. În situaţia în care negocierile vor duce la un eşec, începând de joi se va declanşa greva foamei. La greva foamei voi participa şi eu şi se va organiza la Bucureşti.
A explicat preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), filiala Dolj, Titi Roman

Politica