marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liber la construcţia cartierului chinezesc

Consilierii locali craioveni au aprobat, vineri, în şedinţă extraordinară, concesionarea unui teren în suprafaţă de 67.511 mp, firmei chineze Shandong Ningjian Construction Investment. Concesiunea a fost aprobată pentru o perioadă de 49 de ani. Chinezii vor construi un cartier cu aproximativ 1.800 garsoniere şi apartamente.
De asemenea, cartierul va avea grădiniţă, magazine, farmacie, cabinete medicale, sală de fitness, dar şi piscină. Preţul maxim pentru metrul pătrat este de 400 de euro plus TVA.
Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, cea mai scumpă locuinţă va costa 45.000 euro.

Sunt 6.000 de cereri pentru locuinţe, aşa că poate va trebui să dezvoltăm un alt cartier. Firma-mamă din China, care va credita firma din România, are o cifră de afaceri de 400 de milioane de euro pe an. A fost singura firmă care şi-a permis să depună o garanţie de participare de 200.000 de euro. Forţa de muncă va fi 80% din România şi doar 20% din China, iar materialele de construcţii, din Craiova. Firma a avut deja discuţii cu firmele de construcţii. Orice craiovean care aduce adeverinţă de venit poate aplica pentru a cumpăra o locuinţă. Sunt şase tipuri de locuinţe care pornesc de la preţul de 20.000 de euro, iar cea mai scumpă costă 45.000 de euro şi are o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi. Spre comparaţie, un asemenea apartament în Brazdă costă 80.000 de euro. Cererea este foarte mare, sunt oameni din afara Craiovei care doresc să cumpere locuinţe.
Olguţa Vasilescu

Politica