marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MATERIAL PUBLICITAR / Claudia Benchescu pentru tineri, şansa generaţiei europene!

De la începutul campaniei pentru europarlamentare am urmărit cu interes cum se prezintă fiecare candidat în faţa cetăţenilor. În primă fază am descoperit o activitate efervescentă pe internet, de la programe electorale şi politice, la imagini amuzante în care fiecare încearcă să scoată în evidenţă gafele politice, mai noi sau mai vechi ale contracandidaţilor.
Mi-am spus că voi găsi aceeaşi agitaţie şi pe teren, dacă nu prin sate măcar în oraşele mari. Spre surprinderea mea era linişte peste tot unde am fost în Oltenia, doar clasicele afişe şi bannere bătute de vânt şi ploaie.
La un moment dat, în comuna Galicea Mare am găsit un grup de oameni adunaţi în jurul unei domnişoare tinere, draguţă, blondă, care le povestea la ce e bun Parlamentul European şi ce ar putea face ea ca viitor europarlamentar.
În acel moment am spus ca vreau să ştiu mai multe despre ea şi că merită să o cunoaşteţi şi dumneavoastră, alegătorii viitorului Europei.
Haideţi să o cunoaştem împreună pe doamna Claudia Benchescu, locul 8 pe lista PNL la alegerile europene din 25 mai.
Claudia Benchescu are 29 de ani. Este preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale (CSL) şi membru în Biroului de Conducere LYMEC – Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni. În cursa pentru Parlamentul European este candidatul tinerilor liberali, susţinută de către tinerii liberali europeni, prin intermediul LYMEC, şi de către filialele PNL din euroregiunea Olteniei.

I: Cum aţi ajuns să vă doriţi să fiţi candidată în 2014?
Claudia Benchescu: Dacă în 2009 locul meu pe lista PNL nu era unul eligibil, având şansa doar de a promova mesajul pe care liberalii îl transmit tinerilor din România, în 2014 am şansa să le spun tinerilor din România ceea ce voi putea face eu însumi, din postura de parlamentar european pentru ei, dar şi pentru Europa.
Dorinţa de a reprezenta românii în Parlamentul European s-a născut cu mulţi ani în urmă, mulţumită studiilor mele şi prin funcţia de conducere în biroul LYMEC (Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni). Am acumulat experienţă an de an, iar munca depusă prin promovarea valorilor şi principiilor liberale, prin reprezentarea PNL şi a tinerilor în afara graniţelor, mă recomandă pentru această candidatură.

I: Ce v-aţi propus în această campanie?
Claudia Benchescu: Ceea ce îmi doresc prin activitatea politică de zi cu zi este să propun soluţii concrete şi proiecte fezabile. Candidatura mea este pentru Parlamentul European şi în această logică este construită şi campania Eurocampionilor. Planul de acţiune al Partidului Naţional Liberal pentru următoarea legislatură europeană se concentrează pe respectarea drepturilor românilor în calitatea acestora de cetăţeni europeni, pe prioritizarea fondurilor europene pe proiecte industriale care să stimuleze economia locală, pe investiţii în agricultură, infrastructură şi învăţământ, pe finanţare diversificată pentru IMM-uri, pe tarife mai mici la telefonie, pe o corelare a sistemului educaţional cu cerinţele pieţei muncii şi implicit recunoaşterea diplomelor în Uniunea Europeană, pe politici de consolidare a parteneriatelor strategice cu alte ţări din UE şi cu SUA.
Dacă Partidul Social Democrat a ales să-şi construiască mesajele campaniei electorale în memoria USL-ului, candidaţii PNL preferă să prezinte realizările şi beneficiile directe ale acestora asupra tuturor românilor. Liberalii care doresc să reprezinte România la nivel european demonstrează acest lucru zi de zi prin prisma activităţilor pe care le desfăşoară şi nu sub formă de sloganuri electorale.
Ceea ce reuşesc să dovedească candidaţii Partidului Naţional Liberal este că acest partid nu se află într-o campanie pentru alegerile prezidenţiale, ci propune candidaţi competenţi pentru forul legislativ european. Noi suntem într-adevăr preocupaţi de temele europene, abordate şi în Manifestul PNL pentru alegerile europarlamentare şi avem o viziune europeană pentru România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

I: Cum vă simţiţi în această campanie, cum o percepeţi?
Claudia Benchescu: Singură, pentru că din câte aţi putut observa sunt singurul candidat dintre toate partidele care discută cu cetăţenii europeni. Nu mă plâng, dar deplâng această atitudine şi dezinteres a contracandidaţilor mei faţă de români.
Alegerile europene nu există pentru PSD. Campania acestora nu reprezintă decât pre-campania alegerilor pentru Preşedinţia României. Temele abordate în discursurile publice, chiar şi materialele publicitare care transmit mai mult o candidatură a premierului Victor Ponta, decât o candidatură a unei echipe pregătită pentru reprezentarea românilor la nivel european.
Sunt candidatul tinerilor şi sunt candidatul Olteniei. Zi de zi sunt pe străzile, prin satele şi prin oraşele Olteniei discutând cu oamenii, cu administratorii locali, dar şi cu motoarele economiei din zonă, oamenii de afaceri, antreprenorii şi micii întreprinzători. În fiecare zi le ascult problemele, le discut ideile şi le caut soluţii.

I: Sunteţi pe locul 8, unii spun că nu este un loc eligibil pentru PNL. De ce mai candidaţi?
Claudia Benchescu: Vreau să fiu foarte clară când vă spun că eu candidez să pot arăta românilor că tinerii pot reuşi în politică şi în viaţă dacă îşi doresc cu adevărat. Astăzi suntem 15 tineri sub 35 de ani pe lista PNL, pentru că vrem să demonstrăm oamenilor şi Europei că viitorul suntem noi, tinerii şi noi, Partidul Naţional Liberal.
Îmi doresc, bineînţeles, să câştig dar asta depinde de mine, de colegii mei şi cel mai important de tinerii care vor ieşi la vot pe 25 mai.

I: Ca europarlamentar, ce proiecte urmăriţi?
Claudia Benchescu: Campania mea pentru alegerile europarlamentare şi, ulterior, activitatea mea în calitate de eurodeputat în Parlamentul European, se va axa pe patru teme de larg interes pentru România: conectivitate la nivel european, educaţie, politici de tineret şi cultură. Raportul nostru, al românilor şi mai ales al Olteniei cu Uniunea Europeană trebuie intensificat prin diverse mijloace de informare astfel încât cetăţenii să se familiarizeze cu spaţiul public european.
În aceeaşi măsură, susţin puternic adaptarea sistemului de educaţie românesc la piaţa de educaţie europeană şi la piaţa muncii, astfel încât studenţii să fie mult mai eficient pregătiţi pentru locurile de muncă existente pe piaţă pentru a combate şomajul în rândul tinerilor. Voi continua să promovez bursele Erasmus+ care oferă oportunităţi de studiu, de formare şi de a câştiga experienţă sau de a fi voluntar oriunde în UE. Acest fapt este fundamental pentru dezvoltarea personală şi profesională a fiecăruia, astfel studenţii nu se vor mai lovi de aceeaşi problemă, motiv, scuză, din partea angajatorului că la sfârşitul studiilor nu au experienţa necesară.
Programul meu politic porneşte de la premisa că cetăţenii români sunt cetăţeni europeni cu drepturi depline, iar ceea ce se decide în forurile Europene ne influenţează în mod nemijlocit viaţa de zi cu zi. România are nevoie de o educaţie în spirit antreprenorial în vederea redresării economiei şi a creşterii competitivităţii pe piaţa economică globală. Tinerii reprezintă viitorul României, iar participarea tinerilor în mediul politic este esenţială pentru o reprezentativitate corectă a acestora. România trebuie să îşi consolideze punctele forte care îi pot crea o imagine pozitivă la nivel european. Noi, tinerii suntem şansa generaţiei europene!

Pe Claudia Benchescu o puteţi întâlni atât în persoană, şi veţi avea ocazia destul de des, cât şi online pe pagina ei de facebook şi pe site-ul ei claudiabenchescu.pnl.ro.

Politica