joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor

Direcţia de Sănătate Publică Dolj împreună cu Spitalele din judeţ şi cu Autorităţile publice locale care au în subordine Cabinetele Şcolare, Asistenţii comunitari, Mediatorii sanitari, Cabinetele de Medicină de Familie, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor Dolj şi  Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova au celebrat în data de 5 mai 2014, campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”.
Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de către OMS, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească igiena mâinilor în cadrul serviciilor medicale şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor nosocomiale, care, frecvent, pun viaţa în pericol.

În acest an, tema campaniei este rolul igienei mâinilor în combaterea rezistenţei microbiene.
Scopul campaniei este de a stimula acţiuni la nivelul îngrijirilor medicale care să demonstreze că igiena mâinilor este punctul de plecare pentru reducerea infecţiilor nosocomiale şi pentru creşterea siguranţei pacienţilor.
Elementul central al campaniei este faptul că toţi profesioniştii din domeniul îngrijirilor pentru sănătate trebuie să-şi spele mâinile la momentul potrivit si în mod corect.
Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce infecţiile nosocomiale.

În România, Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”, având sloganul „Este nevoie de doar 5 Momente pentru a schimba lumea”, este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
 

Policlinica Buna Vestire Craiova

www.dspdolj.ro

Politica