sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început Olimpiada Liceelor în Slatina

În perioada 5-24 mai are loc la Slatina competiţia liceelor. Elevii celor nouă licee din Slatina vor susţine pe durata concursului probe la mai multe discipline de învăţământ dar şi extraşcolare. Proiectul este iniţiat de Primăria Slatina încă din anul 2006 pentru a testa performanţele elevilor. Anul acesta a ajuns la cea de-a IX-a ediţie.
Manifestarea Olimpiada Liceelor din 2014 cuprinde şase secţiuni:artistică, secţiunea sportivă, discipline de învăţământ, abilităţi practice, voluntariat printre care şi o probă nouă numită “Europarlamentar de Slatina”.
La această probă participă câte un reprezentant de la fiecare liceu din Slatina, iar “candidaţii” se vor comporta exact ca într-o campanie electorală urmând ca în ultima zi a competiţiei să aibă loc şi alegeri. Tinerii şi-au intrat în rol încă de ieri când s-a dat startul campaniei.

Fiecare liceu are un candidat, primeşte un buget de la Primărie pentru aşa-zisa campanie electorală, cu aceşti bani se pot promova, pot să îşi facă materiale promoţionale, afişe, ce doresc ei, vor ieşi pe stradă, îşi vor prezenta platforma, spre sfârşitul <> vor avea şi o probă scrisă, pe 17 mai prin care se vor verifica cunoştinţele pe care le au cu privire la Uniunea Europeană, iar în ultima zi va avea loc un scrutin şi va fi desemnat câştigătorul.
A spus Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt ISJ Olt

La secţiunea sportivă elevii îşi vor arăta performanţele la şah, atletism, fotbal, tenis de masă şi baschet.
În categoria discipline de învăţământ intră matematică şi informatică, limba română şi istorie, geografie şi biologie, limbi străine, franceză şi engleză, fizică şi chimie. La secţiunea artistică, va fi o probă de miss/mister, interpretare muzicală, desen grafitti, dans şi majorete.
 Secţiunea “Abilităţi practice” constă în efectuarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii în cadrul unităţii de învăţământ stabilite de juriul competiţiei şi de conducerea liceului.
Secţiunea “Voluntariat” presupune implicarea elevilor în orice acţiune umanitară, de ecologizare, de protecţie a mediului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 24 mai, la finalul celei de-a IX-a ediţii se vor anunţa liceele clasate pe primele patru locuri care vor fi premiate în bani, iar sumele câştigate vor fi investite pentru reabilitări şi dotări în cadrul şcolilor.  În urma centralizării punctajelor obţinute în urma probelor de concurs de către fiecare liceu din Slatina, se va realiza un clasament final ce prevede următoarele premii: locul 1 – dotări la alegere în valoare de 35.000 lei, locul 2 – 20.000 lei, locul 3 – 15.000 lei, iar liceul de pe locul 4 va primi 10.000 de lei. Celelalte licee care nu se vor regăsi în primele patru se vor alege şi ele cu dotări la alegere în sumă de 3.000 lei/liceu. De asemenea, şi în acest an se va acorda un premiu celei mai bine organizate galerii de liceu, ai cărei membri îşi vor împărţi suma de 1.500 de lei, scrie adevărul.ro.

Politica