vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rămas-bun, minivacanţă, bun-venit la locul de muncă!

Minivacanţa de 1 Mai a fost de bun-augur pentru olteni. Chiar dacă soarele a fost destul de zgârcit cu apariţiile sale, nici nu s-a pus problema de apariţia stropilor de ploaie pe teritoriul Olteniei. Ce-i drept, ultima zi a weekend-ului prelungit, adică ieri, ploaia şi-a făcut apariţia cam în toată regiunea Olteniei, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să se recreeze înainte de întoarcerea la locul de muncă.

Poftă bună la mititei!

Vremea a fost de partea craiovenilor. Chiar dacă soarele se mai ascundea din când în când printre nori, aceştia au putut ieşi la grătar, bucurându-se de ziua de 1 Mai. Locurile special amenajate pentru picnic au fost luate cu asalt, în timp ce oltenii cei mai comozi au ales să petreacă acasă, încingând grătarul în curtea casei. Ca în fiecare an, mititeii au ocupat loc de cinste pe grătarele oltenilor. Nu au lipsit nici ceafa de porc sau cârnăciorii de casă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sperăm să nu se pună ploaia, ar fi păcat, pentru că nu avem prea multe zile libere şi dorim să profităm şi noi de această zi cât de mult putem. Am ieşit la picnic cu familia şi prietenii. Ne-am fi dorit să putem pleca la mare sau la munte câteva zile, însă nici bugetul nu prea ne permite acest lucru.
A spus Amalia P., 33 ani
 
Ce este mai frumos decât să sărbătorim 1 Mai muncitoresc prin distracţie? Muncim destul pe parcursul anului, mai merităm şi noi din când în când câte un repaus de câteva zile, dacă mai mult nu se poate. Este o vreme plăcută, am ieşit la grătar, muzica şi voia bună sunt la ele acasă. Poftă bună nouă!
A spus Georgeta F., 56 ani

Tinerii au luat cu asalt cluburile de pe litoral

Nici litoralul nu este străin craiovenilor. Tinerii care au dorit să uite chiar şi pentru câteva zile de monotonia din Bănie, au dat iama în cele mai populare staţiuni precum Mamaia, Costineşti sau Vama Veche. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu ei, aceştia s-au distrat până dimineaţa în cele mai în vogă cluburi de pe litoral.

Am fost o gaşcă mare. Am stat patru zile în Costineşti, ne-am distrat pe cinste. Cluburile reprezintă punctul forte al acestei staţiuni, a fost foarte frumos, am petrecut până în zori chiar dacă a fost foarte frig. Ne-am echipat ca de iarnă, însă în rest a fost perfect. Preţurile zic eu că au fost destul de decente. Cheltuielile m-au ajuns undeva la 400 lei, fiind inclusă aici şi cazarea.
A relatat Mălina C., 21 ani
 
În fiecare an vin în Vamă, de 1 Mai. Este un loc ok, unde eu şi cu prietenii mei ne simţim foarte bine. Păcat că în acest an nu am putut face plajă, ca în restul anilor. Dar o să ne luăm revanşa la vară. Chiar şi aşa, ne-am simţit foarte bine, ne-am distrat pe cinste şi dacă bugetul ne-ar fi permis am mai fi stat încă vreo două, trei zile. Unii dintre noi mai şi muncesc şi trebuie să fie prezenţi la datorie.
A spus Bogdan M., 24 ani

Pachete accesibile all inclusive, în Bulgaria

Cei care şi-au permis să scoată din buzunare sume mai mari, au ales să petrească 1Mai, în afara ţării, mai exact într-una dintre staţiunile din Bulgaria. Craiovenii spun că preţurile nu sunt deloc piperate, ba mai mult, bulgarii au pregătit pachete all inclusive, cu reduceri,  pentru această minivacanţă. Confort la standarde înalte şi preţuri foarte mici. Cu asta i-au atras bulgarii pe turiştii români care au ales să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul bulgăresc. Bulgarii ştiu că românilor le place mâncarea bună şi ieftină atunci când merg în concediu. Aşa că au pregătit oferte all inclusive la preţuri accesibile. Pentru o vacanţă de patru zile şi trei nopţi, la un hotel de trei stele cu ultra all inclusive, o familie de patru persoane a plătit în jur de 1.000 lei.

Preţurile sunt destul de accesibile, având în vedere că am avut totul inclus. Ne-am putut bucura din plin de aceste zile libere, vremea a fost mult mai frumoasă decât pe litoralul românesc. Eu şi soţul meu nu am mai fost plecaţi de ani buni în concediu, pentru că munca nu ne-a permis. Acum a venit, în sfârşit, şi rândul nostru şi a fost foarte frumos.
A spus Cristina C., 36 ani

«Cale-lungă» până la următoarea minivacanţă

De vreme bună şi distracţie maximă au avut parte şi oltenii din Vâlcea şi Slatina. La fel ca şi în cazul craiovenilor, aceştia au petrecut de 1 Mai fie la pădure, ori în cluburi sau la mare depărtare de casă…pe litoral.

Ne-am fi dorit mai mult soare, dar a fost bine că nu a plouat şi am putut ieşi la iarbă verde. Din nefericire, zilele libere au trecut foarte repede şi trebuie să ne reîntoarcem la locul de muncă. Până la următoare minivacanţă mai este mult.
A spus Carmen I., 27 ani, Slatina

Politica