marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antrenament pentru ciclism

Uniţi de aceeaşi pasiune, cea pentru mersul pe bicicletă, Asociaţia pentru tineret Streets împreună cu mai mulţi tineri care reprezintă comunitatea de bicilişti au mers vineri, 2 mai, în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova să-i convingă pe cetăţeni să îi sprijine, prin semnăturile lor, în realizarea unei piste de biciclete. Aceştia spun că vor ca şi oraşul nostru să fie pe lista oraşelor care beneficiază de un astfel de loc special amenajat, în care se pot reuni toţi cei care au ca acelaşi hobby.
Astfel au iniţiat o campanie de sensibilizare pentru un proiect în care primează mişcarea. Pista nu va fi una obişnuită, terenul va avea porţiuni cu urcuşuri, în care se vor putea face salturi.

Este vorba despre un proiect pentru strângerea de semnături pentru construcţia unei piste de bicilişti, separat de ce este momentan în parc, o pistă specială pentru funcţii speciale, traseul în sine este făcut cu nişte coborâşuri, urcări unde se pot face sărituri, încercăm să strângem cât mai multe semnături, mai multe persoane să fie de acord cu asta pentru a putea să demareze lucrarea. O să mergem la Primărie cu trei oferte pentru trei locaţii în parc, lângă Velodrom, în zona hipodromului, unde ne alegem în funcţie de proiectul făcut, de schema noastră şi domnii de acolo o să fie de acord şi o să ne spună ce ne pot oferi, care e logistica pe care ne-o pot oferi să înfiinţăm acest proiect.
A spus Rada George, reprezentant comunitatea de biciclişti

Pista de biciclete va fi construită astfel încât să se poată desfăşura itinerarii care să formeze viitorii biciclişti profesionişti, va fi un loc în care se pot antrena toţi pasionaţii acestui sport. Iniţiatorii acestui proiect s-au gândit că un teren de acest tip va fi util persoanelor de orice vârstă. Traseul pe care îl vor avea de parcurs va fi provocator, mai ales că va fi un drum cu obstacole.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu există o limită de semnături, am strâns cam 300 până acum. Cei de la RAADPFL cu care trebuie să colaborăm în acest proiect, au cerut un număr de semnături să vadă interesul oamenilor pentru aşa ceva. Oamenii au fost receptivi începând de la cei mai mici până la cei mai în vârstă, proiectul se adresează începând de la copiii de trei ani, care fac primii paşi pe bicicletă, chiar şi cele fără pedale, până la cei mai în vârstă, se controlează viteza, nu e nimic extrem, îşi pot dezvolta abilităţile pentru mountain bike, capătă îndemânare.
A relatat Popescu Marius, iniţiator proiect

Aşadar, dacă proiectul va căpăta contur, în parcul Romanescu din Craiova vom putea asista la adevărate spectacole de „off road” cu bicicleta.

Politica